Besparelser på digitalisering af post har ikke vist sig

Den forventede milliardbesparelse fra digitalisering af post mellem det offentlige og borgere er langt væk.

Det gælder om at holde øje med sin e-boks, fordi oplysninger fra offentlige myndigheder havner her, med mindre man er blevet fritaget for digital post. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Der blev talt om milliardbesparelser, da det offentlige for nogle år siden besluttede at al post til borgerne skulle digitaliseres, men sådan er det ikke gået, skriver Information.

Ifølge både Statsrevisorerne og Rigsrevisionen er de forventede årlige besparelser på en milliard kroner, som Finansministeriet havde regnet sig frem til, endnu ikke realiseret.

Digitaliseringsstyrelsens øverste chef, Lars Frelle-Petersen, anerkender, at Statsrevisorerne og Rigsrevisionen har ret, når de konkluderer, at der kun er sikkerhed for besparelser for 450 millioner kroner ud af den planlagte besparelse på knap en milliard kroner.

Han mener dog, at de reelle besparelser er væsentligt højere. Desuden er styrelsen ikke helt i mål med graden af digitalisering i den offentlige sektor.

De 450 millioner kroner svarer til porto, papir og konvolutter. Resten af besparelserne skulle blandt andet hentes på løn og fællesomkostninger.

Tvangsdigitalisering af al post mellem det offentlige og borgerne har ramt både Skat og Post Danmark hårdt.

Antallet af breve er styrtdykket, og det har påvirket Post Danmarks økonomi, mens Finansministeriet ifølge avisen har beskåret bevillingen til Skat med 40 millioner i forventede besparelser. Det har ført ned nedskæringer, fordi der kun er kommet en mindre besparelse.

/ritzau/