Bilka efter ballade om ramadan-kage: Vi har kager til enhver anledning

Det er helt frivilligt, om man vil købe Bilkas kager, lyder det fra supermarkedet.

"Eid Mubarak", skrev Bilka på en kage. Det fik et folketingsmedlem op i det røde felt. Arkivfoto. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2017) (Foto: claus fisker © Scanpix)

Det er et udtryk for stigende islamisering af Danmark, når Bilka sælger en kage med teksten "Eid Mubarak" på toppen.

Det mener i hvert fald Dansk Folkepartis folketingsmedlem Kenneth Kristensen Berth.

Eid er betegnelsen for afslutningen på den muslimske fastemåned ramadanen, og udtrykket svarer til, når kristne ønsker hinanden "glædelig jul".

Men i Bilka tager man det helt roligt oven på kritikken. Kenneth Kristensen Berth og andre kan bare lade være med at købe kagen, lyder det.

- Bilka har kager til enhver lejlighed. Det gælder Eid, men også jule-kager, Valentines Day-kager, VM-kager, kager til fødselsdagsfesten og mange andre anledninger, lyder det fra presseansvarlig for Bilka Kasper Reggelsen i et skriftligt svar til DR Nyheder.

- Det er naturligvis helt frivilligt, om man ønsker at købe dem, siger han.

Det har ikke været muligt at få et opfølgende interview med Kasper Reggelsen.

Facebookopslag skabte ballade

Balladen om kagen med hvid glasur og sort skrift til 150 kroner startede søndag eftermiddag, da Kenneth Kristensen Berth lagde et billede af kagen på Facebook med ordlyden "Nu holder det simpelthen op!"

Opslaget skabte stor opmærksomhed, og siden har folketingsmedlemmet udtalt til Ritzau, at han ser kagen som udtryk for en stigende islamisering af Danmark, hvor islam fylder mere og mere i det offentlige rum.

Opslagene har mødt kritik fra blandt andre Venstres Jan E. Jørgensen, der mener, at Berth bør lade muslimer fejre højtiden.

- Jeg kan slet ikke forstå, at man kan gå i så små sko, at man kan blive hidset op over, at nogle danskere, som tror på noget andet end de fleste, nemlig islam, højtideligholder en religiøs højtid ved at spise kage, sagde Jan E. Jørgensen tidligere i dag til Ritzau.

Facebook
Twitter