Birthe Rønn Hornbech: Lars Løkke må tage problemet alvorligt

Venstres tidligere integrationsminister er bekymret, efter at endnu en folkevalgt har forladt partiet.

Venstres tidligere integrationsminister er bekymret, efter at endnu en folkevalgt har forladt partiet (arkivfoto). (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Michael Gatten, der sidder i Københavns Borgerrepræsentation, forlader Vesntre til fordel for De Radikale. Han giver bl.a. Venstres førte udlændingepolitik skylden for sin udmeldelse af partiet.

Dermed er han den tredje folkevalgte, der foretager det skift på under en måned.

Og det bekymrer Venstres tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech. Hun mener, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) må tage problemet alvorligt.

- Lars bliver nødt til at lytte - både til baglandet og til andre. Det nytter ikke noget, at Venstre tror, man kan overhale Dansk Folkeparti højre om, for hver gang Venstre skærper tonen og politikken, kræver Dansk Folkeparti bare mere, siger hun til TV2.

Birthe Rønn Hornbech har også tidligere udtrykt skarp kritik af regeringens udlændingepolitik, men dagens udmeldinger i et interview til TV Avisen var alligevel overraskende hårde. Den tidligere integrationsminister sammenligner blandt andet de teltlejre, der i dag huser asylansøgere, med koncentrationslejrene under anden verdenskrig.

birthe rønn til web

Birthe Rønn Hornbech er fortsat medlem af Venstre, men hun forstår godt dem, der forlader partiet.

- Hvis man ikke oplever, at der bliver lyttet, og man ikke oplever, at man kan gøre en forskel i Venstre for at få partiet på sporet igen, så kan jeg godt forstå, at man vælger at gå, siger hun.

- Jeg kan bare ikke gå til Radikale Venstre. Jeg bliver og kæmper og siger min mening, for jeg ved, at der er mange i Venstre, der er enig med mig.

/ritzau/