Birthe Rønn og Pia Kjærsgård i tørklædestrid

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech og Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, strides om studerendes ret til at bære tørklæde. Kjærsgaard kalder Rønn dumstædig, og Rønn kalder Kjærsgaard unuanceret.

Birthe Rønn Hornbech overtog integrationsministeriet efter Rikke Hvilshøj. (Foto: © Jeppe Michael Jensen, Scanpix)

Skal studerende på landets højere læreanstalter have lov at bære tørklæde? Dansk Folkeparti mener nej, fordi tørklæder er undertrykkende.

Den nye integrationsminister, Birthe Rønn Hornbech, forsvarer derimod muslimske kvinders ret til at bære tørklæde.

- Jeg har talt med flere universitetsstuderende, for hvem det absolut ikke er undertrykkende, men en beskyttelse af deres identitet, siger Birthe Rønn Hornbech til Jyllands-Posten.

I trods

Hun tilføjer, at nogle desuden vælger at bære tørklæde i trods.

- Der er ingen tvivl for mig om, at jo mere vi taler om tørklæder, jo flere får vi. Og jeg ville også selv blive enormt stædig, hvis man ville tvinge mig til et eller andet. Så ville jeg også demonstrere, siger Birthe Rønn Hornbech.

Pia Kjærsgaard, formand for Dansk Folkeparti, kalder Rønn Hornbechs synspunkt dumstædigt og provokerende.

- Jeg synes, at det er højst ejendommeligt, at en minister vil reagere i trods. Det hører ingen steder hjemme. Birthe Rønn Hornbech har mange gange før reageret i trods, men jeg troede, at det var et overstået kapitel, da hun blev minister, siger Pia Kjærsgaard.