Blå blok forhandler lavere bilafgifterfinansloven

Finansloven for 2016 kan indeholde en nedsættelse af afgiften på særligt de dyreste biler, viser notat.

Liberal Alliance kræver lavere registreringsafgifter og dermed billigere biler. Regeringen regner på det.

Mens forhandlingerne om næste års finanslov står på, viser et internt forhandlingsnotat udarbejdet af henholdsvis Skatteministeriet og Finansministeriet, at en sænkelse af bilafgiften på større biler er en brik i forhandlingerne. Det skriver Jyllands-Posten.

Koster 475 mio. kr om året Regeringsnotatet viser, at en reduktion af registreringsafgiften fra 180 procent til 140 procent af den afgiftspligtige værdi, der overstiger 82.800 kroner, vil koste 475 millioner kroner i 2016, når man medregner, at lavere afgifter betyder køb af flere og større biler.

På lang sigt falder tabet af provenu til 275 millioner kroner årligt.

Liberal Alliances vigtigste krav Lavere registreringsafgifter er et hovedkrav fra Liberal Alliance til finansloven for 2016, og partiet håber, at lavere bilafgifter ender med at blive en realitet.

- Det er en vigtig prioritet for os at få sænket registreringsafgiften. Det har gavnlige effekter og koster ikke særligt meget, siger finansordfører Ole Birk Olesen (LA) til Jyllands-Posten.

Han ønsker dog ikke at kommentere de igangværende forhandlinger eller regeringens notater.

Kun regnet på dyrere biler I notatet har regeringen udelukkende regnet på modeller, hvor man sænker registreringsafgiften på biler, der koster mere end knap 170.000 kroner.

Det svarer til 82.800 plus en registreringsafgift på 105 procent og betyder, at "afgiftsnedsættelserne bliver størst for de dyreste biler", hedder det i notatet.

DF vil gerne diskutere lavere afgifter Dansk Folkeparti er åben over for en lavere registreringsafgift.

Finansministeren vil ikke over for Jyllands-Posten kommentere igangværende forhandlinger, men Venstres finansordfører, Jacob Jensen, siger:

- Der er rigtig mange brikker på bordet i forhandlingerne om finansloven, men jeg vil hverken af- eller bekræfte enkelte elementer.

/ritzau/