Blå blok vil sælge ud af Danske Spil

De borgerlige partier er enige om at sælge Danske Spil - et salg som De Konservative mener skal gå hurtigt.

Ifølge Brian Mikkelsen og De Konservative er salget af Danske Spil en smal sag, som skal gå hurtigt. (Foto: © Simon Læssøe, Scanpix)

Står det til de borgerlige partier skal en stor del af Danske Spil sælges. Det skriver Børsen.

Og det bliver nemt at finde en køber, mener De Konservatives næstformand Brian Mikkelsen, som derfor mener, at et salg skal gå hurtigt.

Konkret foreslår partiet, at Danske Spil Licens, der blandt andet står bag Oddset, Poker, Tips og Casino, bliver privatiseret. Lotteridelen derimod skal indtil videre fortsat være ejet af staten.

- Licensdelen af Danske Spil er så let at sælge som at knipse med fingrene. Så det er oplagt at starte med at sælge det, siger Brian Mikkelsen til Børsen.

Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance støtter forslaget om et salg.

- Regeringen mener, at kritisk infrastruktur skal blive på statens hænder. Men andre ting - og det kan sagtens være Danske Spil Licens - bør der ikke være et statsligt ejerskab af, siger Venstres finansordfører, Jacob Jensen, til Børsen.

Han anser et salg af Danske Spil-delen som langt mindre kompliceret end for eksempel det delvise salg af energiselskabet Dong. Men om det skal ske i år eller næste år, vil Jacob Jensen ikke lægge sig fast på.

Salg kan indbringe mellem tre og fire milliarder kroner

Ifølge de eksperter som Børsen har talt med, så kan staten regne med en salgspris på mellem tre og fire milliarder kroner.

For Danske Spil Licens er nemlig en solid forretning, som i 2015 indtjente 743 millioner kroner til staten, skriver Børsen

/ritzau/