Blå blok vred over stop for asylstramninger

Alle regeringens støttepartier protesterer mod udmeldingen om, at der foreløbig ikke er flere stramninger på vej.

Ifølge Naser Khader (K) er der stadig en "række håndtag" at tage fat i, når det gælder udlændingeloven. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Efter vedtagelsen af en omstridt asyllov i Folketinget har integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg (V) slået fast, at det foreløbig er slut med stramninger.

Men det møder protester fra alle regeringens støttepartier i den borgerlige blok, skriver Jyllands-Posten.

- Vi kan ikke stoppe, for situationen på asylområdet er jo ikke under kontrol, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Han ser regeringens stop for yderligere tiltag som en reaktion på flere kritiske historier om Danmark i udenlandske medier.

Et flertal i Folketinget vedtog tirsdag en lov, der blandt andet betyder, at politiet kan beslaglægge asylansøgeres kontanter og værdigenstande. Yderligere er ventetiden for familiesammenføring sat op til tre år.

Ministerens udmelding møder også kritik hos De Konservatives udlændingeordfører, Naser Khader.

- Nu kommer foråret, vejret bliver bedre, og presset vokser igen. Så bliver vi nødt til at reagere. Der er stadig en række håndtag, vi kan tage fat i, siger han til Jyllands-Posten og tilføjer, at han vil have regeringen til at "udfordre konventionerne".

Ifølge Liberal Alliance er der også behov for at gøre mere for at undgå, at der kommer flere asylansøgere til landet. Det siger partiets gruppeformand, Simon Emil Ammitzbøll, til avisen.

Regeringen vil nu i stedet fokusere på forhandlinger med kommunerne og arbejdsmarkedets parter, der skal få flere flygtninge i arbejde, lyder det fra politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen.

/ritzau/