Blå bloks koks med boligydelsen har kostet 4,7 millioner

Udbetaling Danmark nåede at administrere efter ny boligydelse, før den blev sløjfet, og det koster dyrt.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen forsikrede i midten af december om, at han ikke kendte noget til, at Udbetaling Danmark begyndte at administrere efter et lovforslag. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Det har kostet 4,7 millioner kroner, at regeringen og blå blok først blev enige om at sænke boligydelsen i finanslovaftalen, for så derefter at sløjfe ændringen.

Det viser et svar fra beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen til Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

Millionerne er brugt på "administrative meromkostninger", blandt andet særkørsler, orienteringsbreve og håndtering af borgerhenvendelser.

Problemet var, at Udbetaling Danmark begyndte at administrere efter finanslovens lovforslag om den nye boligydelse, før den var blevet vedtaget i Folketinget, og forslaget endte som bekendt med at blive pillet helt ud i sidste øjeblik.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen forsikrede dagen efter, at han ikke kendte til, at Udbetaling Danmark havde taget hul på administrationen af de endnu ikke vedtagne regler. Men det gjorde hans embedsmænd.

I et notat fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering fra 10. december, som Ritzau har fået aktindsigt, står der:

- Såfremt der foretages ændringer af de elementer, som skal træde i kraft 1. januar 2016, vil Udbetaling Danmark ikke kunne nå at rette afgørelserne til.

Der blev fundet en teknisk løsning, så alle fik den korrekte ydelse.

/ritzau/