Blå efterlysninger til finanslovsforslag: Ned med grundskyld og skattebyrder

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, konstaterer, at der ikke er nævnt noget som helst om sit partis store mærkesag grundskylden i finanslovsforslaget.

Grundskylden er De Konservatives helt store slagnummer, men det er ikke nævnt i forslaget til finansloven.

Ikke et ord om grundskylden.

Det konstaterer De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, efter at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har præsenteret regeringens finanslovsforslag.

Grundskylden er ellers det blå støttepartis helt store slagnummer.

- Finanslovsforslaget fra regeringen indeholder mange gode elementer, men jeg er rigtig ærgerlig over, at regeringen ikke lægger op til at tackle det største skattemæssige problem, vi har netop nu: Den stigende grundskyld, skriver Pape på Facebook.

Han gør det klart, at en fastfrysning af grundskylden "er og bliver vores hovedprioritet ved disse finanslovsforhandlinger". Dermed er der lagt op til hårde forhandlinger om den endelige finanslov, som regeringen gerne ser støttet af sit parlamentariske grundlag.

DF: Prioriteringer er udfordringen

Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen kalder det "en rigtig svær finanslov".

- Det er en sparefinanslov, men vi glæder os dog over, at selvom regeringen gik til valg på nulvækst i det offentligt, så bliver der en moderat vækst på 0,3 procent. Og det er også positivt, at regeringen siger, at der er behov for et løft på sundhedsområdet, siger han:

- Det, der bliver udfordringen, er de politiske prioriteringer, og der har vi en anden tilgang end regeringen, siger René Christensen.

Regeringen lægger i sit finanslovsudspil op til at skære i boligstøtten. Allerede i 2016 skal der skæres 110 millioner kroner, mens det tal i 2020 stiger til 590 millioner kroner. Det huer bestemt ikke Dansk Folkeparti.

- Det er ikke et forslag, der er vokset i Dansk Folkepartis have. Det virker til, at det er en betydelig nedskæring, der kommer, og det skal vi have os læst ind på, siger René Christensen.

LA: Fejl ikke at se på skattebyrder

Hos Liberal Alliance påpeger finansordfører Ole Birk Olsen, at der mangler opmærksomhed på den helt almindelige danske families hverdag i regeringens udspil.

- Regeringens forslag til finanslov rummer ingen lettelse af de store skattebyrder, som arbejdende danskere og deres familier er pålagt - og det er en fejl, siger Ole Birk Olesen.

Liberal Alliance gik blandt andet til valg på at sænke indkomstskatten, fjerne registreringsafgiften på biler, stoppe grundskyldens himmelflugt og afskaffe PSO-afgiften på elregningen. Partiet vil i forbindelse finanslovsforhandlingerne forsøge at få flere af de elementer igennem.

- I Danmark er skatteopkrævningen og det offentlige pengeforbrug mere oppustet, end hensynet til de svage kan retfærdiggøre. Derfor skal en finanslov, som Liberal Alliance skal lægge stemmer til, også tage hensyn til alle de mennesker, som betaler regningen, for det er en regning, som burde være mindre, siger Ole Birk Olesen.