Blå partier: Støjbergs nye udlændingestramninger er mere end spiselige

Der er umiddelbar opbakning fra støttepartier til regeringens nye udlændingestramninger.

Udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, går til forhandlinger med flere krav til stramninger. (© dr)

Regeringens støttepartier stikker tommelfingeren i vejret til nye forslag om at udvide antallet af personer, som skal modtage den nye lavere integrationsydelse, og stille skrappere krav til tidsubegrænset opholdstilladelse.

Dansk Folkeparti er sågar parate til at tage skridtet videre og stramme yderligere op.

- På asylområdet mener vi, at det er urimeligt, at staten betaler for at hente familien herop. Vi synes også, at det er urimeligt, at flygtninge springer over i boligkøen. Det tager vi med til forhandlingerne, siger integrationsordfører Martin Henriksen (DF).

Han kalder det "rimeligt", at der stilles krav om en årlig skattepligtig indkomst på gennemsnitligt 300.000 kroner de seneste 2 år for at få permanent opholdstilladelse.

- Der er tale om, at mennesker kommer udefra og ønsker permanent ophold. Her er det helt rimeligt, at man opererer med en indtægtsgrænse, og hvis man ikke lever op til den, er der mulighed for, at man kan bestå en danskprøve, som er lidt sværere end normalt, siger Martin Henriksen.

De Konservative kalder de nye udlændingestramninger "ganske fornuftige".

- Ingen af de stramninger, vi er blevet præsenteret for, er meget forfærdelige. Det er vigtigt at sige, at kravet om indtægt kun er én måde at få permanent opholdstilladelse på. Hvis man kan godt dansk eller er aktiv medborger, kan man også. Så det er ikke diskvalificerende, bare fordi man ikke kan oparbejde en indtægt på 300.000, siger politisk ordfører Mai Mercado (K).

Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøl, skriver på Twitter, at han støtter forslaget om at stramme reglerne for permanent opholdstilladelse, men at det ikke er nok.

- Liberal Alliance kræver 5 års selvforsørgelse og ingen kriminalitet, skriver han.

https://twitter.com/SimonEmilAmmitz/status/656458315673804800

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har gjort det klart, at partier, der vil med i en kommende aftale om stramningerne, skal "købe hele pakken". Hun går efter at lande en aftale senest 1. november.