Blev fældet i 2016: Eva Kjer gør comeback igen-igen

Der var en gammel kending blandt nye ministernavne, da statsminister Lars Løkke Rasmussen i dag præsenterede sin rokade.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har præsenteret Tommy Ahlers, Jakob Ellemann-Jensen og Eva Kjer Hansen som nye ministre i Regeringen. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Dagens ministerrokade bød på to nye og en gammel kending.

For mens det er første gang, at Tommy Ahlers og Jakob Ellemann-Jensen kan kalde sig ministre, har Eva Kjer Hansen prøvet det flere gange.

Når hun snarest sætter sig i stolen som ny minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde er det nemlig fjerde gang, at hun bliver den øverste chef for et ministerium.

Krisen i 2016

Eva Kjer Hansen var senest minister 2016, hvor hun som miljø- og fødevareminister måtte trække sig, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen overtog dengang ministerposten, som i dag er gået videre til Jakob Ellemann-Jensen.

Sagen handlede om den omstridte landbrugspakke.

Eva Kjer Hansen lagde et regnestykke frem i Folketinget, der viste, at der blev udledt mindre kvælstof i alle år fra 2016 til 2021.

Men netop de udregninger lagde flere eksperter efterfølgende afstand til, og Eva Kjer Hansen endte med at trække sig som minister.

En afsked som statsminister Lars Løkke Rasmussen offentligt beklagede, og derfor kan han nu se frem til at få den 53-årige sønderjyde tilbage på sit ministerhold.

Vil stemme imod burkaforbud

Siden sit exit i 2016 har Eva Kjer Hansen blandt andet gjort sig bemærket ved at erklære, at hun vil stemme imod det tildækningsforbud, regeringen har foreslået.

- Det er helt ude af proportioner, og vi kommer jo til at ramme stort set os alle sammen, som nu skal til at tænke over, hvilke beklædningsgenstande, vi ifører os. Det synes jeg slet ikke, at det her kan bære, sagde Eva Kjer Hansen i januar i år.

Efter hun forlod jobbet som minister i 2016 har Eva Kjer Hansen været nævnt i forbindelse med flere ledige poster.

Blandt andet til posten som generalkonsul i Flensborg, som hun dog selv afviste at være interesseret i.