Bliv klogere på politikerne

Fra i dag af kan du se uddybende information om politikere, hver gang de er nævnt her på dr.dk

Sådan ser en profil ud for en politiker på dr.dk. Profilen giver adgang til en masse information om de enkelte politikere. (Foto: DR © DR)

Hvilke uddannelser har Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen? Hvornår var de sidst omtalt? Og hvad skriver de på Facebook?

Fra i dag får du svaret her på dr.dk. Ved et enkelt klik på deres navn.

Læser du en artikel, hvor en af de 179 folketingspolitikere er omtalt her på dr.dk, linker vi til deres politikerprofil, hvor du kan læse meget mere om politikeren.

- Alle kan være med

Som det første medie i Danmark samler DR alt om kandidaterne på én side.

Siden samler nyt fra politikerens aktivitet på blogs, Facebook, YouTube og andre sociale medier. Disse informationer kombineres med en oversigt over artikler fra dr.dk, hvor de er omtalt, og videoer fra DR Update, hvor de er med eller omtalt. Profilsiderne henter også information ind fra f.eks. Wikipedia, Folketinget og andre kilder.

Du kan se, hvordan en side ser ud, ved at trykke på enten Lars Løkke Rasmussen, Helle Thorning-Schmidt eller Lars Barfoed. Du kan også se en liste over medlemmer fra Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Venstre.

- Det er et fantastisk redskab udi folkeoplysning; alle kan være med og enten blive bekræftet i præferencer eller udfordret på holdninger. Man bliver briefet lynende hurtigt på udviklinger og udsagn, og vil altid kunne klikke sig videre til stadigt mere forståelse, dybde og indsigt, forklarer DRs politiske redaktør, Ask Rostrup.

Også for nye kandidater

Det er ikke kun politikerne, der allerede nu sidder i folketinget, som vil få en politikerprofil på dr.dk. Alle kandidater vil også få en profil, hvis de selv melder sig til. De modtager en mail i dag som forklarer, hvordan.

- Det er alt andet lige en styrkelse af politikernes chance for at kommunikere hurtigt og effektivt med danskerne – og for danskerne til at følge med, forstå og tage stilling. Og dermed er vi med til at styrke det repræsentative folkestyre, siger Ask Rostrup.

Opdaterer sig selv

Kandidaterne bliver også mulige at finde, når DRs næsten én million netbrugere kan søge efter kandidater i kandidatoversigten. Og hver gang en kandidat er omtalt på dr.dk i en artikel bliver navnet automatisk til et link til deres profilside, så brugerne kan finde ud af mere om kandidaten.

- I stedet for den klassiske valgdatabase giver det mere mening at lave profilsider, der vedligeholder sig selv, med informationer som hele tiden er opdateret. Derfor har vi lavet den her kombination af sociale medier og andre kilder som DR og Folketinget, forklarer redaktør for sociale medier i DR Nyheder, Lars Damgaard Nielsen.

Mere på vej

Indholdet på politikerprofilerne er det mest basale lige nu. Et cv, links til de seneste artikler om politikeren, statusopdateringer og mere om partiet.

- Det her er kun første version. Profilsiderne vil lige så stille kunne mere og mere. For eksempel kommer der snart meningsmålinger på. Og så har vi en masse andre ting på vej, fortæller, Lars Damgaard Nielsen.

Facebook
Twitter