Bliver Kristian Jensen formand en dag? Løkke svarer udenom

Lars Løkke Rasmussen vil ikke forholde sig til, om Kristian Jensen er en oplagt formandskandidat i fremtiden.

Lars Løkke Rasmussen slog på dagens pressemøde i forbindelse med Venstres sommergruppemøde fast, at han også er formand for partiet ved næste folketingsvalg.

Men det er uvist, hvem der en dag skal overtage stafetten fra Lars Løkke Rasmussen.

En oplagt kandidat er næstformand Kristian Jensen, men så længe Lars Løkke Rasmussen selv sidder på formandsposten, har han ikke lyst til at bidrage til den diskussion.

- Kristian Jensen er næstformand, og jeg er formand. Og jeg har ikke kendskab til andre kandidater. Venstre skal ikke have ny formand - han står her, sagde Lars Løkke Rasmussen, da han blev spurgt i tv-avisen her til aften.

Hvad med en gang i fremtiden - en eller anden dag?

- En eller anden dag? Jamen, hvornår er den dag? Det er noget, I spekulerer i.

- Jeg synes, andre skal væbne sig med samme tålmodighed, som jeg selv har. Derfor giver det ikke mening, at diskutere hvilken regeringskonstellation Venstre vil foreslå efter næste valg, og det giver heller ikke nogen mening at diskutere, hvem der skal være formand efter mig, lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

Ikke et kønt forløb

Spørgsmålene om Kristian Jensens fremtid blomstrede op inden sommergruppemødet, da Kristian Jensen i et interview i Berlingske blandt andet udtalte, at det var en fejl, at Venstre-formanden under valgkampen lagde op til en SV-regering. Derudover kritiserede han Lars Løkke Rasmussen for ikke at have inddraget ham i tankerne om en SV-regering.

Det fik så Venstres indflydelsesrige veteran Claus Hjort Frederiksen til kort før pressemødet i dag at opfordre Kristian Jensen til at trække sig som næstformand.

Det skete dog ikke, og Kristian Jensen beklagede, at han havde udtalt sig til avisen om noget, der burde have været holdt internt i gruppen.

Efter pressemødet gentog Claus Hjort Frederiksen sit budskab. Han sagde, at Kristian Jensen havde underløbet Lars Løkke Rasmussen, og at det er uholdbart.

Lars Løkke Rasmussen erkendte, at forløbet ikke har været kønt.

- Vi kan da ligeså godt være ærlige. Det er da ikke noget kønt billede. Vi vender tilbage efter sommerferien efter to fantastiske valg. Og det tror jeg blandt andet hænger sammen med de meldinger, jeg er kommet med i valgkampen. Derfor er det noget rod, at der bliver stillet spørgsmål ved de meldinger, jeg har givet. Men det er også visket ud i dag. Det er en enig gruppe, der i dag har sagt, at vi går kontruktivt og kritisk ind i oppositionsrollen, sagde Lars Løkke Rasmussen.

En dramatisk dag

DR's politiske korrespondent Christine Cordsen siger, det har været en dramatisk dag, selv om Lars Løkke Rasmussen prøver at nedtone det.

- Der har været rivegilde på det her gruppemøde, og selvfølgelig er det dramatisk, når Claus Hjort Frederiksen opfordrer Kristian Jensen til at trække sig.

Christine Cordsen fornemmer, at denne uges forløb har sat gang i en proces, der kan være svær at stoppe.

- Jeg tror, at i løbet af nogle måneder eller i hvert fald i god tid inden næste valg vil der være en afklaring, og så kan det sagtens være, at hverken Kristian Jensen eller Lars Løkke Rasmussen sidder i ledelsen for Venstre, siger Christine Cordsen.

Facebook
Twitter