Blogs til tops: Fogh får sin egen blog

Statsministeren har åbnet sin egen weblog. I sit første indlæg går han ind for hold-bonus til offentligt ansatte, der yder en ekstra indsats.

Statsminister Anders Fogh Rasmussens blog findes på blog.andersfogh.dk (Foto: blog.andersfogh.dk)

Så er blog-bølgen nået til tops i det danske samfund: Statsminister Anders Fogh Rasmussen har åbnet sin egen weblog på nettet og indbudt danskerne til dialog på adressen: blog.andersfogh.dk.

I sit første indlæg slår Fogh et slag for bonusløn til hold af offentligt ansatte, der yder en ekstra indsats. Desuden fortæller han om det forestående EU-topmøde i Bruxelles og om sin og hustruens rejse til Grønland sammen med EU-kommissionens formand.

Skiftede holdning efter besøg

Statsministeren har tidligere talt for at indføre bonusløn til offentligt ansatte. Men i bloggen fortæller han, at han nu har en lidt anden holdning: Bonuslønnen skal ikke gives til den enkelte, men til hold af ansatte:

- Besøgene ude på sygehusafdelingen og plejehjem og i daginstitutioner har overbevist mig om, at arbejdet i den grad er et holdarbejde. Derfor er det også mest relevant at belønne holdindsatsen, dvs. afdelingen eller institutionen, skriver Anders Fogh Rasmussen i sit første blog-indlæg.

Glæde over nej'et til "fedterøvstillæg"

De første kommentarer til statsministerens blog er gennemgående positive. Bidragyderne glæder sig over, at Fogh nu søger dialog - en enkelt skriver dog, at "det allermest spændende bliver at se, hvordan dialogen bliver, den dag en rigtig krise opstår".

Foghs tanker om, at bonusløn skal gives som hold-belønning, hilses bredt velkommen. En politimand gennem 24 år skriver ligeud, at de individuelle "fedterøvstillæg" skaber dårlig stemning på politistationerne. Politiarbejde er et holdarbejde, skriver han.

Får advarsel med til Grønland

Flere ønsker Fogh og fru Anne Mette god tur til Grønland, men en enkelt skribent sender samtidig en advarsel til statsministeren om Grønlands-politikken:

- Jeg vil stærkt opfordre dig og din regering til ikke at lave en "Per Hækkerup" og overdrage alle rettigheder til eventuelle fremtidige olieindtægter til grønlænderne, skriver "JanChris".

Som argument nævner han blandt andet, at det ikke vil være rimeligt, at den danske stat, der hvert år betaler cirka 3 milliarder kr. i bloktilskud, ikke nyder godt af et muligt oliefund.

Blandet modtagelse hos fagbevægelsen

Hos fagbevægelsen glæder det store forbund FOA - Fag Og Arbejde - sig over statsministerens nye udmelding om bonusløn til hold:

- Jeg anså bonusløn for død, borte og begravet, siger FOA-formand Dennis Christensen til Jyllands-Posten. - Men hvis han er parat til at finde pengene, vil jeg ikke afvise, at der er noget at tale om.

Imidlertid vender både sygeplejerskerne og pædagogerne tommelfingeren nedad. Det handler ikke om bonusløn, men simpelthen om at skaffe de offentligt ansatte højere grundløn, siger de.

- Det bliver et hovedkrav i overenskomstforhandlingerne, siger Henning Pedersen, formand for BUPL, børne- og ungdomspædagogernes landsforbund.

Facebook
Twitter