Blokke står uændret efter efterlønsdebat

Rød blok fører stadig i ny Epinion-måling. Liberal Alliance har mistet sit tag i vælgerne, mens Venstre går frem.

Rød blok fører stadig i ny Epinion-måling. Liberal Alliance har mistet sit tag i vælgerne, mens Venstre går frem.

Selv om efterlønsdebatten raser, og aviserne er fyldt med partiannoncer om emnet, ser det ikke ud til, at vi får valg foreløbig.

Ifølge en ny meningsmåling, Epinion har lavet for DR, har rød blok stadig et solidt forspring i forhold til den blå. Hvis der var valg nu, ville Socialdemokraterne, SF, Radikale og Enhedslisten tilsammen få 94 mandater, mens Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance ville få 81 og gå frem med to mandater i forhold til december måneds måling.

Venstre belønnes

Balancen med blokkene er altså stort set uændret på trods af den heftige debat, der har været, siden statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin nytårstale bebudede, at efterlønnen skulle afskaffes for danskere under 45 år.

- Det er for så vidt overraskende i forhold til den medvind, han har fået, udtaler Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen til DR Nyheder.

Meningsmålingen belønner statsministerens parti Venstre for debatten. Partiet står nu til 23,1 procent af stemmerne. Det vil give 40 mandater, og det er seks mandater mere end sidste måneds måling, men stadig under valgresultatet på 46.

LA har mistet medvind

Til gengæld har Liberal Alliance mistet noget af medvinden. Nu står partiet til at få 4,3 procent af stemmerne, svarende til 8 mandater. Fem færre end sidste måned.

Henrik Sass Larsen konstaterer, at borgerlige vælgere "kvitterer" for Lars Løkke Rasmussens kursændring i forhold til efterlønnen, men han tror ikke, at opblomstringen vil holde.

- Når det går op for folk, hvor meget de får udsat deres pension, vil de vende sig mod forslaget, mener han.

Også fremgang til S

Socialdemokraterne går frem med tre mandater i forhold til sidste måned og står nu til næsten 30 procent og 53 mandater, Enhedslisten står til at få fordoblet repræsentationen på Christiansborg, men samtidig er SF nede på valgresultatet, og Radikale må nøjes med ét mandats fremgang i forhold til valget.

Den konservative tilbagegang er tilsyneladende bremset. Partiet står i Epinion-målingen til 5,9 procent af stemmerne, svarende til 10 mandater.

Der er mere om meningsmålingen og flere kommentarer i TV Aviserne klokken 18.30 og 21.