Bødskov efter afgang: Jeg kunne ikke give den rigtige forklaring

Afgående justitsminister Morten Bødskov er ked af sagens udfald, men mener ikke, han havde andre muligheder end at give falsk forklaring.

Afgående jusitisminister Morten Bødskov siger i længere interview med TV2 News, at han ikke havde andre muligheder i Retsudvalgs-sagen. (Foto: Bax Lindhardt © Scanpix)

Morten Bødskov (S), der tirsdag eftermiddag valge at forlade posten som justitminister, da det stod klart, at der var flertal i Folketinget imod ham, fortryder ikke de handlinger, der i sidste ende endte med at koste ham jobbet.

Det fortæller han i et længere interview med TV2 News.

- Virkeligheden er bare, at der ikke var andre muligheder på det tidspunkt. Vi kunne ikke videregive de oplysninger på daværende tidspunkt. Det var simpelthen for fortroligt. Det var meget følsomme oplysninger, som lå bag de efterretninger, der var kommet, sagde den nu tidligere minister.

Beklager resultat

Sagen drejer sig om, at Morten Bødskov gav en falsk forklaring til Folketingets Retsudvalg omkring årsagen til, at en udflugt til Christiania ikke kunne gennemføres.

Den virkelige årsag var, at der var en sikkerhedsrisiko mod udvalgets medlemmer, herunder Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard.

Morten Bødskov har flere gange beklaget, at han fejlinformerede, men samtidig mener han altså ikke, at han kunne have gjort noget anderledes. I interviewet med TV2 News beklagede han i højere grad sagens udfald end sine handlinger i forløbet.

- Jeg er meget ked af, at det er endt sådan her. Men i situationen tænkte jeg kun på, at det for alt i verden handlede om, at Retsudvalget skulle beslutte sig for, at de ikke skulle derud. Havde de besluttet sig for at skulle derud, havde vi risikeret meget alvorlige sager. Det var det, der var min bevæggrund, intet andet.

- Ikke altid sjovt

Selvom Morten Bødskov gerne ville have fortsat som minister, var det ikke altid lige sjovt at være justitsminister. Bødskov havde flere dårlige sager i sin tid i ministeriet - herunder sagen om den syvårige pige Im, der blev sendt ud af landet, da hendes danske far døde.

- Det er jo ikke sjovt at være nødt til at forsvare regler, der betyder, at familier splittes ad. På de her områder er der mange personsager og der er du ind i mellem nødt til at være meget firkantet. Men når sådan en sag kører i medierne, er det da ikke sjovt at skulle være den, der forsvarer det, siger Morten Bødskov.

Han indtager nu en rolle i den socialdemokratiske gruppe, foreløbig som menigt medlem.

- Jeg er klar til at påtage mig alle de udfordringer, statsministeren måtte have lyst til at give mig. Jeg vil stadig kæmpe for Socialdemokratiet og for at vi kan genvinde regeringsmagten ved det næste valg, lyder det fra Morten Bødskov til TV2 News.

Facebook
Twitter