Børn med tørklæder provokerer Thorning-Schmidt

- Når jeg ser en 13-årig pige med tørklæde, må jeg ærligt sige at det provokerer mig, forklarer Helle Thorning-Schmidt, da hun optrådte som gæst i DR2 programmet Debatten.

Helle Thorning-Schmidt, Debatten DR2 (© DR)

Socialdemokraternes partileder Helle Thorning-Schmidt var torsdag aften gæst i DR2 programmet Debatten, under overskriften: Er Helle Thorning-Schmidt klar til statsministeriet?

Helle Thorning-Schmidt stillede op overfor 8 danskere, hvor hun blandt andet udstedte en garanti på skat, efterløn og forklarede desuden to tørklædeklædte piger, hvorfor hun finder tørklæder ”mærkelige”.

Provokeret af 13-årige med tørrklæde

- Det er lidt mærkeligt med tørklæde, fordi det er meget fremmed i forhold til dansk kultur, fortalte hun en af de tørklædte piger.

Da værten Clement Kjersgaard spørger, hvad hun mener med at tørklæder er mærkelige, svarer hun at, tørklæder er et meget stærkt religiøst symbol.

- Når mine børn spørger, ”hvorfor går folk med tørklæde?” Så har jeg meget svært ved at forklare det, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Jeg synes det er vigtigt hvordan vi - eller mange mennesker - ser på det: vi synes det er en begrænsning af kvinder. Når jeg ser en 13-årig pige med tørklæde, må jeg ærligt sige at det provokerer mig.

- Jeg synes lige så godt man kan vænne sig til, at det her er nogle holdninger, der er i store dele af den danske befolkning. Jeg deler dem. Det er ikke kun Dansk Folkeparti, der har det sådan, understreger hun.

Ikke flere skattestigninger

Helle Thorning-Schmidt garanterede også i aftenens udsendelse, at hun ikke vil sætte skatten mere op, end hun allerede har foreslået, hvis hun bliver statsminister.

På spørgsmålet om hun garanterer, at du hun ikke hæver skatterne på andre områder end hun allerede har udpeget, svarerde hun klart ja.

Helle Thorning har blandt andet foreslået en millionærskat og erklærede for nylig at, hun vil bryde regeringens skattestop hvis hun bliver statsminister.

Skattegarantien faldt efter en debat med en pensionist, der ville vide, om Helle Thorning-Schmidt ville beskatte erhvervslivet hårdere.

Ingen planer om at ændre efterlønnen

Helle Thorning-Schmidt garanterede desuden at danskerne kan regne med at kunne gå på efterløn, hvis hun bliver statsminister.

- Ja, det kan de. Hvis de melder sig til efterlønsordningen, slog hun fast.

Det skete efter at hun blev forevist et TV-klip fra 2004, hvor hun gik imod sin egen partiformand (Mogens Lykketoft, red) og sagde: ”Jeg tror ikke at dem der er født efter '65 skal regne med at få den efterløn vi har i dag.”

Hun afviste i aftenens udsendelse at være på flugt fra sin egen holdning fra 2004.

- Jeg har ikke skiftet mening. Jeg sagde, vi skulle tænke langsigtet, og da jeg blev partiformand reformerede vi efterlønnen (med Velfærdsreformen i 2006, red) på en bedre måde.

På spørgsmålet om hvorvidt folk født efter 1965 kan regne med efterløn svarede hun, at Socialdemokraterne overhoved ikke har nogen planer om at ændre efterlønnen.

Da værten Clement Kjersgaard beder om en garanti for at efterlønnen ikke bliver ændret i 2011-2019 kommer der dog ikke en garanti.

- Jeg giver kun løfter for en valgperiode ad gangen, forklarer Helle Thorning-Schmidt.

Facebook
Twitter