Børnechecken barberes i skattereform

Regeringen er som ventet klar til at skære i børnechecken til de rigeste danskere, der tjener over 700.000 kr.

De mest velstillede danskere med børn skal ikke længere regne med at få den samme sum penge fra staten hvert kvartal.

Indkomster på 700.000 kr. rammes

Folk med en indkomst på 700.000 kroner eller mere vil få skåret børnechecken alt efter, hvor meget de tjener over denne beløbsgrænse, erfarer politiken.dk.

Der er lagt op til, at personer med en indtægt på mere end 700.000 kroner vil få børnechecken beskåret med to procent af den indkomst, der ligger over dette beløb.

Det vil sige, at en forælder, der tjener 800.000 kroner om året, vil få sin check beskåret med 2000 kroner - altså to procent af 100.000 kroner.

Finansierer reformen

Fortjenesten fra den barberede børnecheck skal ifølge netavisen være med til at finansiere regeringens planlagte skattereform.

Regeringens udspil til en skattereform fremlægges tirsdag, og allerede for tre måneder siden lagde SF's formand, udenrigsminister Villy Søvndal, og flere andre ministre op til, at børnechecken skulle skæres som en del af reformen.

Børnechecken koster årligt statskassen godt 14 milliarder kroner.

Af dem går de 10 milliarder kroner til familier med husstandsindkomster på over 500.000 kroner, har Det Økonomiske Råd regnet ud.

Usammenlignelige tal

Børnechecken starter ved 4266 kroner i kvartalet for de mindste børn i alderen op til to år, mens forældre til 7-14 årige modtager 3375 kroner.

Ifølge politiken.dk er tallene dog ikke umiddelbart sammenlignelige med regeringens udspil, da dette retter sig mod enkeltpersoners indkomst.

Tilbage i februar viste en meningsmåling, at hele 71 procent af danskerne syntes, at retten til den såkaldte børneydelse skulle afhænge af forældrenes indkomst.

Kun 14 procent af vælgerne mente dengang, at børnechecken skulle bestå i den nuværende form, fremgik det af undersøgelsen, som Ugebrevet A4 havde fået foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk