Børnefonden hilser øget bistand til Afrika velkommen

Ifølge Børnefonden bør flere penge til Afrika i udviklingsbistand bruges på at skabe job til unge.

Udenrigsminister, Kristian Jensen (V), vil bekæmpe de massive flygtningeproblemer ved blandt andet at forbedre levevilkårene i en række afrikanske lande. Men den indsats skulle være kommet før.

Det mener direktøren for Børnefonden, Bolette Christensen, som selv har været i Vestafrika mange gange, og hvor organisationen har cirka 700 ansatte.

- Vi er positive overfor, at Udenrigsministeren nu vil sætte ind, hvor det lange seje træk er, for det er jo det, vi i Børnefonden går og gør hver dag i de vestafrikanske lande.

Men Bolette Christensen understreger, at der venter et meget langt og hårdt arbejde, hvis man vil se resultater på den lange bane, og at hun gerne havde set en øget indsats noget tidligere.

- Det er heller ikke noget, man bare gør. Man skal blive der, og man skal bygge op, så både børn, unge og hele familier får en ordentlig tilværelse og en tro på fremtiden. Det hele handler om bæredygtighed, siger hun.

Befolkningstilvæksten er stor i Afrika, og det forventes, at der i 2050 er dobbelt så mange afrikanere som i dag.

Det er derfor vigtigt at prioritere den forebyggende indsats for at sikre ro og stabilitet i området, så man forhåbentlig i fremtiden kan undgå de flygtningeproblemer, man ser i dag, mener Børnefonden, som er en organisation, der arbejder for at skabe bedre livsvilkår for børn og unge i de fattigste lande

Der er i dag flere unge i Afrika, end der er noget andet sted i verden, og Bolette Christensen mener, at det er dem, man skal målrette indsatsen imod.

- Sundhed er selvfølgelig altid vigtigt, men nu har vi i mange år kæmpet for at få børnene til at gå i skole, så nu er det altså jobskabelse, vi skal sigte mod, for de unge har ikke noget arbejde i Afrika.

- Uden job bliver de modløse, og så kommer lysten til at flygte. Det handler om at få mod på fremtiden, og en tro på at deres ressourcer kan bruges ligesom alle os andres, siger Bolette Christensen.

Udenrigsministeren vil bruge flere bistandskroner i en række afrikanske lande for at forebygge flygtningestrømmen, men vil samtidig nedprioritere indsatsen i Asien.

/ritzau/

Facebook
Twitter