Børnehave fik tre millioner: Nu er der plads til tre ekstra pædagoger

Regeringen vil have ekstra pædagoger til udsatte børn, og det glæder institutioner.

I den integrerede institution Nova i Greve har ekstra midler givet børnene mere voksenkontakt og omsorg.

Små børn i socialt udsatte familier skal have en bedre start på livet, mener regeringen, der i dag præsenterede et nyt børneudspil.

Det betyder blandt andet, at institutioner, hvor børnene kommer fra udsatte miljøer, skal have midler til at ansætte flere pædagoger.

I Børnehuset Nova i Greve kan man godt skrive under på, at de udsatte børn har stor gavn af flere voksne til at give dem særlig omsorg.

- Det kræver mere af os som institution, fordi børnene har flere krav. Derfor er vi rigtig glade for, at vi fik økonomisk støtte. Det betyder alt, siger Lone Bold-Henriksen, der er distriktleder for 11 daginstitutioner i Greve - blandt andet Nova.

Brug for mere voksenkontakt

Tidligere i år fik den integrerede institution med både vuggestue og børnehave bevilget omkring 3,8 millioner kroner.

Det har konkret betydet, at de har kunnet ansætte to fuldtidspædagoer og en 30 timers pædagog over de næste tre år.

- Børneområdet har været hårdt ramt. Derfor byder vi det velkomment og håber på at der kommer mere, siger distriktslederen.

Hun fortæller, at børnene fra Nova i Greve trives bedst i mindre grupper på 3-5 børn, og det kan ske nemmere med de ekstra penge, som giver mulighed for, at én pædagog kan tegne, male eller tage på tur med få børn ad gangen.

- De har behov for, at de får ekstra meget opmærksomhed, og at der bliver lavet aktiviteter for dem, og at de får nogle oplevelser og nærvær med voksne pædagoger, siger Lone Bold-Henriksen.

- Vi kan tilbyde børnene noget massivt mere opmærksomhed og nærvær. Derudover er det en fordel i forhold til forældresamarbejde, fordi der bliver flere til at varetage kontakten, siger hun.

Sagen kort

  • Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og børne- og socialminister Mai Mercado (LA) har præsenteret udspillet ’1.000-dages-program – en bedre start på livet’, hvor der er afsat én milliard kroner over fire år til blandt andet ekstra pædagoer og flere besøg af sundhedsplejersker.

  • Over de næste fire år vil regeringen afsætte 760 millioner kroner til at ansætte flere pædagoger i daginstitutioner, hvor en stor andel er socialt udsatte børn.

  • De 760 millioner kroner over de næste fire år svarer til cirka 460 fuldtidsstillinger i omkring 450 daginstitutioner. Pengene gives til daginstitutioner, som har minimum 25 procent børn, hvis forældre har en årlig indtægt på under 235.448 kroner.

FacebookTwitter