Bonnichsen med afskedssvada til Venstre: Et knæfald for højrepopulismen

Den tidligere PET-chef og ekspert i politispørgsmål, Hans Jørgen Bonnichsen, melder sig ud af Venstre efter dagens asylstramninger.

Hans Jørgen Bonnichsen er tidligere chefkriminalinspektør hos Rigspolitichefen og tidligere operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste. Men også - nu tidligere - medlem af Venstre. (Foto: MATHIAS BOJESEN © Scanpix)

Den tidligere operative chef for Politiets Efterretningstjeneste Hans Jørgen Bonnichsen er hoppet ud af gryden.

Sådan formulerer han selv sin udmelding af Venstre i en opdatering på Facebook, efter Folketinget i dag har stemt nye stramninger på asylområdet igennem.

I 10-15 år har den medievante kommentator i politispørgsmål været betalende medlem af Venstre.

Men det er slut nu.

- Det er en reaktion på de fuldstændigt uudholdelige tiltag, der strider direkte mod et liberalt menneskesyn. Det er en farlig tendens, fortæller Hans Jørgen Bonnichsen til DR Nyheder.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=880908435354603&id=100003063649140

Den seneste sag om frikadeller i Randers er endnu et eksempel på, at det danske image forværres internationalt, og at den politiske debat er afsporet, mener Bonnichsen:

- Det giver mig gåsehud, og det taler kvalmende til den indre svindhund. Det puster til frygten og legitimerer den udbredte islamofobi, siger Bonnichsen og beskylder Venstre for en højrefløjsdrejning:

- Jeg meldte mig ind i Venstre, der havde frisind og et liberalt menneskesyn. Men de nyeste initiativer viser et knæfald for højrepopulismen i dette land, siger han.

Venstre siger selv, de gør det her som en reaktion på den massive strøm af flygtninge og migranter. Danmark modtog over 20.000 asylansøgere sidste år og forventer det samme antal i år. Er det ikke rettidig omhu at reagere på det?

- Jeg kan ikke tro på, at en national, egoistisk løsning er svaret på problemet. Det rigtige er et ekstremt pres på EU og et ønske om at medvirke til at finde fælles løsninger i EU, siger Bonnichsen, der ikke har kig på andre partier, han eventuelt kunne melde sig ind i.

Få overblikket over de forskellige stramninger i L87 her:

 • Begrænsning af varigheden af opholdstilladelser til flygtninge til to år for flygtninge med konventionsstatus og ét år for flygtninge med beskyttelsesstatus.

 • Udskydelse af retten til familiesammenføring for flygtninge med midlertidig beskyttelse.

 • Skærpelse af adgangen til at opnå permanent opholdstilladelse.

 • Stramning af reglerne om inddragelse af flygtninges opholdstilladelse mv.

 • Gebyrbetaling, således at der genindføres gebyrer på familiesammenføringsområdet, og der indføres gebyrbetaling for ansøgning om permanent opholdstilladelse fra flygtninge mv.

 • Øget egenbetaling for asylansøgeres ophold i Danmark.

 • Mulighed for at undersøge, om asylansøgere har medbragte økonomiske midler mhp. dækning af udgifterne til asylansøgerens underhold.

 • Nedsættelse af de økonomiske ydelser til asylansøgere med 10 pct.

 • Tilbagerulning af ekstraordinær asylrådgivning.

 • Afskaffelse af asylansøgeres mulighed for at blive indkvarteret i selvstændige og særlige boliger uden for centrene mv.

 • Genindførelse af ”integrationspotentialekriteriet” ved udvælgelse af kvoteflygtninge.

 • Afskaffelse af statens betaling for transport til familiesammenførte til herboende flygtninge.

Facebook
Twitter