Bord, reoler og en ribbe: Samuelsen nyindretter kontor for 340.000 kroner

Ministeren forklarer det med, at der var behov for at skabe et mere moderne udtryk på kontoret.

Ifølge udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) trængte kontoret til en renovering med 'et mere moderne udtryk'. (Foto: © Martin sylvest, Scanpix)

Landets udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) har nyindrettet sit kontor med både Montana-reoler, lamper og en ribbe.

I alt er der blevet brugt 340.000 kroner på indretning af kontoret i Udenrigsministeriet. Det skriver Politiken, der har fået aktindsigt i udgifterne.

Udenrigsministeren har ifølge aktindsigten købt et bord, 12 stole, et spejl, lamper og en ribbe for tilsammen 115.250 kroner. 15 Montana-reoler med låger til har kostet 42.343,50 kroner. Og derudover et tæppe til 32.185,50 kroner. Alt sammen inklusiv moms.

Der er også brugt penge på at have tilknyttet en arkitekt. Det var den tidligere X Factor-vært Eva Harlous arkiketfirma, som fik opgaven.

De to tidligere udenrigsministre Per Stig Møller (K) og Martin Lidegaard (R) undrer sig over beløbet.

Martin Lidegaard, der var udenrigsminister fra 2014-15, erindrer, at han sad i 'fine' møbler, og at beløbet for den nye indretning lyder 'lidt voldsomt', skriver Politiken.

Behov for et kontor med moderne udtryk

Liberal Alliance har haft flere udmeldinger om, hvor vigtigt det er at vise mådehold med skatteydernes penge i den offentlige sektor, og partiet gik også til valg på nulvækst i det offentlige.

Anders Samuelsen fortæller til Politiken, at det er på sin plads at bruge pengene, fordi der var behov for at skabe et mere moderne udtryk på kontoret, der besøges af ministre og diplomater fra hele verden.

- Naturligvis skal vi prioritere statens midler med stor omtanke. Men jeg står altså meget gerne på mål for en prioritering, der gør, at vi kan præsentere Danmark bedst muligt, når verden er på besøg. Det synes nogle måske er ligegyldigt, men det gør jeg altså ikke, siger udenrigsministeren til avisen.

DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra Anders Samuelsen.

Historien kommer et par uger efter, at Alternativets nu tidligere kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune Niko Grünfeld trak sig fra posten efter en større sag om, at han havde brugt 130.000 inklusiv moms på kontorfaciliteter til borgmesterkontoret - selvom partiet har slået sig op på at vise hensyn til klimaet.