Borgmester advarer efter Støjberg-ballade: Vi kan ødelægge fremtiden for Venstre

Flere borgmestre opfordrer Inger Støjberg til at trække sig tilbage, indtil spørgsmål om rigsretssag er afklaret.

Viborg-borgmester Ulrik Wilbek (V) opfordrer Inger Støjberg (V) til at tage en time-out (Arkiv). (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Venstre på Christiansborg holder lav profil. Til gengæld tøver flere af partiets borgmestre ikke, når det gælder striden mellem formanden og næstformanden, der blussede op mandag.

Inger Støjberg (V) bør trække sig midlertidigt tilbage, for situationen kan skade Venstre på lang sigt.

- Det er fremtiden for Venstre, vi kan tegne de næste par uger. Men vi kan også ødelægge fremtiden for Venstre. Så alvorligt er det faktisk, siger Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg Kommune.

Støjberg: Meget uenig

Reaktionen kommer efter i går, hvor bølgerne gik højt i Venstre. Først meddelte formand Jakob Ellemann-Jensen (V), at partiet vil støtte en eventuel rigsretssag mod næstformand Inger Støjberg.

Hvis altså Folketingets uvildige juridiske rådgivere kommer frem til, at der er stof nok i Instrukskommissionens delberetning til det.

Kort efter reagerede Inger Støjberg selv med en tekst på Facebook. Her skrev hun, at hun er ‘meget uenig’ med partiformanden.

- Jeg er meget overrasket. Jeg vidste ikke, han havde lavet interviewet, skrev Inger Støjberg.

Borgmester: Hold en lang ferie, Inger

Balladen fik i dag flere af partiets borgmestre til at opfordre hende til at trække sig tilbage i en periode.

- Jeg synes, at Inger skal prioritere partiet Venstre og holde sig en god, lang nytårsferie. Og så skal vi vente på, at de to advokater, som Folketinget har udpeget, kommer med deres bedømmelse af hele situationen, siger Jens Ive (V), der er borgmester i Rudersdal Kommune.

I Jylland er borgmester-kollegaen i Viborg Kommune enig. Dog opfordrer Ulrik Wilbek, der har en fortid som profileret håndboldtræner, ikke til, at Inger Støjberg tager en nytårsferie, men derimod en time-out.

- Der er kommet en bevægelse mod, at det er formand mod næstformand og igen, ligesom vi havde for halvandet år siden, noget intern splid i Venstre. Det har vi ikke brug for, men det kan vi nå at redde endnu. Hvis Inger træder lidt i baggrunden i en kortere periode, mens sagen kører, siger Ulrik Wilbek.

Han mener ikke, at partiet og Venstres borgmestergruppe er splittet i sagen.

- Jeg håber også, at det gælder vores folketingsgruppe, men det må du jo spørge dem om, siger Ulrik Wilbek.

Folketingsgruppen er tavs

DR Nyheder har i løbet af dagen forsøgt at få en kommentar fra de fleste medlemmer af Venstres folketingsgruppe, men det er ikke lykkedes.

I Odder Kommune i Østjylland ser borgmesteren gerne, at Inger Støjberg snører traveskoene.

- Min opfordring herfra skal være, at hun går nogle gode ture her hen over nytår og tænker sig rigtig godt om, siger Uffe Jensen (V).

Han er skuffet over Inger Støjbergs tekst på Facebook. Fordi han mener, at budskabet går stik imod, hvad hun sagde, da hun blev valgt som næstformand.

- Hun ville bakke Jakob Ellemann op, ja nærmest bære ham ind i Statsministeriet. Jeg synes, der har været for mange eksempler undervejs på, at det har hun præcist ikke gjort. Det her er endnu et dårligt eksempel på, hvordan man ikke skal være som næstformand. Jeg er skuffet over Inger Støjbergs udmelding om, at hun ikke har forståelse for, hvad formanden siger, siger Odder-borgmester Uffe Jensen.

Inger Støjberg har ikke ønsket at stille op til interview med DR Nyheder. Det var heller ikke muligt at få en kommentar fra Jakob Ellemann-Jensen.

FacebookTwitter