Borgmesterkabalen er komplet: Dragør får konservativ borgmester

Dragør Kommune er den sidste kommune, der melder ud, hvem borgmesterposten går til - seks dage efter valget.

Rettelse: Tidligere fremgik det af artiklen, at De Konservative har fået 13 borgmestre. Det er nu rettet til 14. Derudover fremgik det, at det var en fremgang fra kommunalvalget i 2017 med otte borgmestre. Det er rettet til seks.

På et pressemøde mandag aften stod det klart efter seks dages forhandling. Dragør Kommune får en konservativ borgmester i skikkelse af Kenneth Gøtterup.

Dermed er Dragør den sidste kommune, der efter kommunalvalget 16. november melder ud, hvem de indtil videre har samlet flertal for, skal være borgmester.

Flertallet er dog bredt, da det tæller 11 ud af 15 mandater i kommunalbestyrelsen, bestående af Venstre, De Konservative og Socialdemokratiet.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi har givet os god til til at få landet en politisk aftale om, hvad vi skal samarbejde om de kommende fire år.

- Alle partier har måtte give og tage, og jeg håber, at borgerne kan se, at vi nu sætter en ny retning for Dragør, hvor vi sætter fokus på den borgernære service i kommunen, og vi er til for borgerne, siger Kenneth Gøtterup ifølge Ritzau i en pressemeddelelse fra kommunen.

Kenneth Gøtterup overtager posten fra Venstres Helle Barth, der har siddet på posten siden juni i år, hvor hun overtog efter den tidligere Venstre-borgmester Eik Dahl Bidstrup, der efterlod posten for et job som formand i Krifa.

Hør, hvad Kenneth Gøtterup vil have fokus på de næste fire år som Dragørs borgmester i videoen nedenfor:

Udnævnte sig selv til borgmester

Allerede på valgnatten udnævnte Gøtterup sig selv som ny borgmester i kommunen. Men efterfølgende opstod der tvivl, og så blev de seks dage lange forhandlinger indledt.

De Konservative blev da også det parti i kommunen med mest tilslutning med 34,3 procent af stemmerne og en fremgang fra tre til seks mandater. 838 af de personlige stemmer gik til Kenneth Gøtterup.

Også ved kommunalvalget i 2017 var kommunen en af de sidste til at blive enige om en borgmester. Men indtil videre er en sådan aftale ikke bindende. Det er den først, når der er konstituerende møde i kommunalbestyrelsen, som normalt foregår mellem 1. og 15. december.

Med Dragør Kommune har De Konservative sikret sig 14 borgmesterposter, såfremt alle aftaler holder til de lokale konstitueringer. Det er seks borgmestre mere end ved kommunalvalget i 2017.

Se hvilket parti, der er løbet med borgmesterposterne i grafikken herunder.

FacebookTwitter