Bred politisk aftale om politiet er endelig på plads

Der bliver tilført omkring to milliarder kroner til politiet over de kommende fire år. Ny politiskole på vej i Vestdanmark.

Finansminister Claus Hjorth-Frederiksen (V) præsenterer ny flerårsaftale for politiet. Bag ham justitsminister Søren Pind (V), retsordfører Peter Skaarup (DF), K-formand Søren Pape Poulsen og politisk ordfører Nicolai Wammen (S).

De blå partier og Socialdemokraterne er efter mange ugers forhandling nået til enighed om en ny fireårig aftale for politiet.

Aftalen er kommet på plads mellem Venstre-regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Konservative og Socialdemokraterne.

Justitsminister Søren Pind (V) oplyser, at der over de kommende fire år tilføres omkring to milliarder kroner til politiet. Der afsættes 600 millioner kroner til politiets terrorberedskab.

- Det er en aftale, som resulterer i det stærkeste politi, vi har haft i Danmark i nyere tid, siger justitsministeren:

Antallet af danske politibetjente øges desuden med omkring 700 årsværk, ligesom der kommer et dobbelt så stort optag på politiskolen i forhold til sidste periode. Det svarer til 900 flere elever, siger Søren Pind.

Samtidig oprettes en helt ny politiskole i Vestdanmark på et endnu ikke nærmere bestemt sted.

De Radikale var helt indtil i går aftes en del af forhandlingerne, men valgte til sidst at forlade forhandlingerne, da partiet ikke kunne stå inde for, at en ny aftale for politiet blandt andet finansieres med besparelser på ungdomsuddannelserne.

Facebook
Twitter