Brian Mikkelsen: Lene Espersens farvel er et tab

Det er et tab for de konservative, at Lene Espersen siger farvel til politik, men nu kan en ny generation komme til, siger gruppeformand Brian Mikkelsen.

Brian Mikkelsen ser ikke Lene Espersens exit som et udtryk for, at hun render af pladsen eller forlader en synkende skude. (© DR)

De konservative mister med Lene Espersen en fantastisk dygtig politiker med mere end tyve års politisk erfaring.

Det siger partiets gruppeformand, Brian Mikkelsen, efter at den tidligere konservative formand har meldt ud, at hun forlader politik til fordel for et job i det private erhvervsliv.

- Det er kart, at det betyder noget for os, for hun er rigtig dygtig og har god politisk tæft, så selvfølgelig er det et tab, og Lene Espersen vil blive savnet, siger Brian Mikkelsen.

Baner vejen for ny generation

Han hæfter sig dog ved, at Espersens exit baner vejen for en ny generation i det hårdt prøvede parti i form af den 31-årige Daniel Rugholm, der i dag er viceborgmester i Hjørring.

- Nu kommer der en ny til. Sådan er det i politik - det er ligesom i det private erhvervsliv - der er hele tiden udskiftning. Nu finder vi en ny, stærk politisk ordfører, og vi får en dygtig, ung mand ind, siger Brian Mikkelsen.

Han ser ikke Lene Espersens exit som et udtryk for, at hun render af pladsen eller forlader en synkende skude.

- Overhovedet ikke. Vi står bedre end vores valgresultat, og derfor vælger vi at se det positive i, at der kommer et ny politisk ordfører og en ny politiker til, siger Brian Mikkelsen.

Mai Mercado overtager Lene Espersens post som politisk ordfører.

Facebook
Twitter