Brian Mikkelsen står bag Lene Espersen

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen siger, at de konservatives udskældte partiformand, Lene Espersen, vejes på en anden vægt end andre toppolitikere.

Brian Mikkelsen giver Lene Espersen sin fulde støtte. (Arkivfoto) (© DR)

Udenrigsminister Lene Espersen får nu offentligt opbakning fra økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Det sker efter en sommer, hvor kun ganske få konservative toppolitikere har udtalt sig om hendes sag om et ferieafbud til et EU-møde.

Han er selv tilbage på kontoret efter ferie og kalder kritikken af sin partiformand for "urimelig" og konstatere samtidig, at hun bliver "vejet på en anden vægt end alle andre toppolitikere".

- Der er ikke nogen, der kan nå at deltage i alle møder. Da jeg var kulturminister, fik jeg mellem 50 og 100 invitationer om ugen. Selvom jeg var meget aktiv, så var jeg også nødt til at melde afbud til nogle møder, siger han.

Tager måling til efterretning

En meningsmåling i Morgenavisen Jyllands-Posten viser, at kun 2 ud af 10 danskere mener, at Lene Espersen er den rette udenrigsminister. Og den måling tager Brian Mikkelsen til efterretning.

- Jeg synes, hun gør det godt, men sådan er stemningen, og det kan vi ikke ændre på. Det viser, at det er et hårdt arbejde, der venter, men jeg tror, det vil vende, når hun i løbet af efteråret kan få lov til at tale om udenrigspolitik, siger økonomi- og erhvervsministeren.

Forstår ikke sammenligning med Thorning

Brian Mikkelsen finder det dog frustrerende, at flere politiske kommentatorer sammenligner socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidts, skattesag med Lene Espersens feriesag.

- Der er for meget fokus på stil frem for indhold. For der er kolossal forskel på de to kvinders sager. Det ene er et mødeafbud, og det andet er hendes forhold til skat og Justitsministeriet, siger han.