Brixtofte: Taknemmelig for 35 år i politik

Peter Brixtofte er ærgerlig over, at han er fundet uværdig til at sidde i byrådet i Furesø Kommune. Men han takker for, at borgerne har valgt ham uafbrudt i 35 år.

Peter Brixtofte fik 946 personlige stemmer ved sidste kommunalvalg i 2005.

Selvom den tidligere Farum-borgmester har været på anklagebænken siden 2004, har Peter Brixtofte givet sit besyv med i Furesø Byråd. Men det er slut nu.

Valgbarhedsnævnet har efter dommen på to år for groft mandatsvig besluttet at dømme Brixtofte ude af dansk politik. Han må derfor forlade sin plads i byrådet, hvor han sidder for sit eget parti, Velfærdspartiet.

Peter Brixtofte fortæller i en sms til Ritzau, at han er taknemmelig over, at det danske folk i 35 år uden ophold har valgt ham til blandt andet 20 år i Folketinget og 17 år som borgmester, amtsrådsmedlem og minister.

- Jeg har været valgt af Farum-borgerne uafbrudt siden 1978, og det er trist at blive smidt ud på grund af et justitsmord, lyder det fra Brixtofte.

Hovedsagen om Brixtoftes gerninger - den med de dyre rødvinsregninger og ulovlige millionlån - foregår i øjeblikket i Østre Landsret og ventes først afsluttet i 2009.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk