BT: Homo-rygterne om Kinnock svirrede

Rygterne om Stephen Kinnocks seksualitet kom fra flere sider, hævder BT's forhenværende chefredaktør.

Statsministerparret Helle Thorning-Schmidt (S) og Stephen Kinnock.

Rygtet om, at Stephen Kinnock skulle være homo- eller biseksuel, kom til BT fra flere sider. Det oplyser avisens forhenværende chefredaktør Peter Brüchmann, da han tirsdag bliver afhørt af kommissionen.

- Det er helt normalt, at rygtestrømmen stiger, når der er så meget fokus på en sag, siger Peter Brüchmann.

Han forklarer, at BT var nødt til at prøve historien af, fordi rygterne kom fra så mange sider. Dog var henvendelser af privat karakter ikke relevante for avisen.

- Det er oplysninger om, at det har noget med sagen at gøre, som gør, at det bliver journalistisk interessant, siger han. BT skrev derfor en mail til Helle Thorning-Schmidts rådgiver Noa Redington for at få kommentarer til rygtet, men skrev aldrig om sagen i avisen, fordi de ikke kunne få bekræftet historien.

BT afviser at svare på, om kilden bag homorygtet er den samme, som lækkede Skat Københavns fortrolige afgørelsen i skattesagen til BT. Mandag erkendte statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mands tidligere revisor Frode Holm ellers, at han tilbage i sommeren 2010 under et møde hos Skat København kaldte Stephen Kinnock for homo- eller biseksuel.

Oplysningerne har tidligere været fremme, men Frode Holm har hidtil afvist at bære ansvaret for oplysningerne, der er centrale i skattesagskommissionens igangværende undersøgelse af potentielt læk og magtmisbrug. Der har været spekuleret i, om Frode Holm brugte oplysningerne som argument for, at Stephen Kinnock havde større tilhørsforhold til Schweiz, hvor han tidligere arbejdede, end Danmark og derfor ikke skulle betale skat i Danmark.

Men det afviste han over for Berlingske mandag og hævede, at det var for at forklare, hvorfor parret ikke mødte op til møder med Skat. Tirsdag afhøres BT's chefredaktør, Olav Skaaning Andersen, journalist Thomas Nørmark Krog, nyhedschef Simon Andersen og forhenværende chefredaktør Peter Brüchmann, af Skattesagskommissionen i den omfattende sag.

/ritzau/

Facebook
Twitter