Burkaforbud på vej for lærere og elever

Der skal ikke være formummede lærere eller elever i skolerne, siger statsministeren Lars Løkke Rasmussen - forbud mod burka og niqab på vej.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen lægger op til, at både lærere og elever i skolesystemet skal have forbud mod at bære burka eller niqab.

Et regeringsudvalg er netop nu ved at undersøge, hvordan man kan begrænse brugen af burkaer og niqaber, efter de Konservative foreslog et generelt forbud sidste år.

Ingen formummede i skolen

Udvalget arbejder stadig, men Løkke peger på skoler som steder, hvor fuld tildækning ikke hører hjemme.

- Jeg ønsker ikke, at mine børn bliver undervist af en lærer med niqab, eller at en lærer skal eksaminere elever, der formummer sig. De steder, hvor vi er forpligtet af hinanden, skal man tage det af, siger Løkke og afviser et generelt forbud i det offentlige rum:

- Hvis man vil gå en tur i Bernstorffsparken i burka, har jeg ikke fantasi til at forstille mig, at vi lovgiver mod det, siger han.

Vil bekæmpe menneskesyn

Det er menneskesynet bag burkaen, som Løkke vil bekæmpe:

- Det danske samfund skal være et åbent samfund, der baserer sig på demokratiske værdier. Til det hører, at man ikke formummer sig. Vi skal bekæmpe det kvindesyn, som det her repræsenterer, siger Løkke.

Antallet af burkaer ligegyldigt

En rapport, som Københavns Universitet har lavet til regeringens burkaudvalg, regner sig frem til, at der i dag kun er mellem 150 og 200 muslimske kvinder i Danmark, som bærer burka eller niqab.

Rapporten er dog blevet voldsomt kritiseret for at være upræcis. Men selv om det kun er få kvinder, der bruger burka eller niqab, er det ikke et lille eller ligegyldigt problem, mener statsministeren.

- Jeg har den holdning, at det ikke er antallet, der er problemet. Hvis min søn bliver undervist af en lærer i niqab, er jeg lige glad med, om det er en skæbne, han deler med tre eller 300. En niqab er en for meget, siger Lars Løkke Rasmussen.

Facebook
Twitter