Carina Christensen forlader politik

Den tidligere konservative minister Carina Christensen, der blev vraget af vælgerne ved folketingsvalget, har besluttet at forlade dansk politik.

Den tidligere konservative minister Carina Christensen, der blev vraget af vælgerne ved folketingsvalget, har besluttet at forlade dansk politik. (© Scanpix)

Den tidligere konservative minister Carina Christensen, der blev vraget af vælgerne ved det netop overståede folketingsvalg, har besluttet at forlade dansk politik.

- Jeg ser meget frem til at indlede et nyt kapitel i mit liv og går i gang med at søge nye spændende udfordringer på jobmarkedet. Derfor har jeg i dag meddelt min formand i Vejle Konservative Vælgerforening, at jeg ønsker at indstille mit kandidatur. Jeg har haft 10 utroligt gode år i dansk politik, herunder mere end tre år som minister, og jeg vil altid se tilbage på det som en uhyre spændende tid, siger Carina Christensen til Vejle Amts Folkeblad torsdag.

Gode råd til kredsen

Hun har været de konservatives kandidat i Vejle Syd siden 2007, og har været glad for samarbejdet i Vejle. Og hun forlader ikke sin kreds uden at komme med et godt råd.

- Jeg har personligt anbefalet kredsen at arbejde på at opstille tidligere videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen - eventuelt i et samarbejde med Sønderborg-kredsen. Men det er naturligvis helt op til kredsens bestyrelse at beslutte, siger den 38-årige ex-politiker til Vejle Amts Folkeblad.

Det var netop Charlotte Sahl-Madsen, Carina Christensen kæmpede om de konservative stemmer med i storkredsen, hvor Koldings kandidat Mike Legarth endte med at vinde mandatet foran de to kvindelige partifæller.

Ny kandidat på vej

Carina Christensens farvel kan blive den lokale kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen mulighed for at få en opstillingskreds. Det konservative byrådsmedlem meddelte for få dage siden, at han går efter at blive folketingskandidat til næste valg.

- Carina har haft en flot karriere. Hun har nået meget i sin korte tid i politik, og jeg ser Vejle Syd-kredsen som en mulighed, siger Dan Arnløv.

FacebookTwitter