Carl Holst får eftervederlag på knap 1,8 millioner

Ifølge Moderniseringsstyrelsesn får den afgående forsvarsminister Carl Holst et eftervederlag på 1,8 millioner kroner.

Carl Holst kan se frem til et eftervederlag på knap 1,8 millioner kroner for at have været forsvarsminister i under 100 dage. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Carl Holst (V) får knap 1,8 millioner kroner i eftervederlag før modregninger efter at have været forsvarsminister i 93 dage, oplyser Moderniseringsstyrelsen.

Eftervederlaget løber op i 1.764.893,34 kroner om året, og udbetalingen foregår hver måned i halvandet år. Ifølge reglerne får afgående ministre eftervederlag i mindst 18 måneder og højst 36 måneder, uanset hvor længe de har siddet.

De næsten 1,8 millioner kroner, som den nu tidligere forsvarsminister får, skal dog modregnes med det beløb, som Holst tjener ved at være folketingsmedlem.

Hvor stor modregningen løber op i, kan Moderniseringsstyrelsen ikke oplyse.

I fokus i flere sager

Carl Holst har haft flere sager hængende over hovedet, efter at han blev forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde.

Sagerne om udbetalt eftervederlag fra regionen til Carl Holst, håndteringen af utilfredse flymekanikeres krav om at stoppe indsatsen mod Islamisk Stat, og grundlaget for den danske krigsdeltagelse i Irak har tidligere bragt forsvarsministeren i fokus.

Desuden er der sagen om, at Carl Holst tilsyneladende har brugt Christian Ingemann Nielsen som sin personlige hjælper, mens Ingemann var ansat i Region Syddanmark i forbindelse med folketingsvalget i sommer, der har fået bægeret til at flyde over.

Det er endnu uvist, hvem der bliver Carl Holts efterfølger.

/ritzau/