Carl Holst går af som forsvarsminister

Forsvarsminister Carl Holst (V) træder tilbage som følge af sagerne i Region Syddanmark.

Forsvarsminister Carl Holst (V) træder tilbage som følge af sagerne i Region Syddanmark. Han fortsætter dog som medlem af Venstres folketingsgruppe.

Det oplyser Carl Holst i en pressemeddelelse, hvor han konstaterer, at han har været "glad for og beæret over det privilegium at være minister for et område med så mange dedikerede mænd og kvinder, der hver dag yder en kæmpe indsats for Danmark".

- Men jeg har også måttet erkende, at sager fra min tid som formand for Region Syddanmark er kommet til at skygge for mine muligheder for at gøre en forskel som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde, siger Carl Holst.

- Sager, der også efterhånden er kommet til skygge for regeringens arbejde, og det ønsker jeg ikke.

- Derfor har jeg meddelt statsministeren, at jeg ønsker at træde tilbage som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde af hensyn til forsvaret og af hensyn til regeringens vigtige arbejde, siger han.

Flere undersøgelser i gang

Carl Holst henviser blandt andet til sagen om sin særlige rådgiver, Christian Ingemann Nielsen, som ifølge forretningsudvalget i Region Syddanmark i strid med reglerne har arbejdet på Holsts valgkamp.

På et møde i Region Syddanmarks forretningsudvalg mandag aften konkluderede Carl Holsts afløser som regionsrådsformand, Stephanie Lose (V), efterfølgende, at der nu findes endnu kraftigere indicier på, at Christian Ingemann Nielsen førte valgkamp for Carl Holst.

Carl Holst har dog tidligere kategorisk afvist, at Christian Ingemann Nielsen førte valgkamp for Holst. Sagen skal nu undersøges af Statsforvaltningen.

Foruden Statsforvaltningens undersøgelse af Carl Holst har Region Syddanmark netop iværksat en ekstern undersøgelse, efter at BT i dag fremlægger dokumentation for, at regionen fik lavet ordlyden i fakturaen om, så den skjulte udgifterne til en ekstern konsulent, som Carl Holst i 2012 og 2013 havde hyret til at skrive et indlæg og tre taler.

FacebookTwitter