Carl Holst-sagen

Carl Holst søger orlov fra Folketinget

Tidligere forsvarsminister Carl Holst (V) søger orlov fra Folketinget, oplyser Venstre i en pressemeddelelse.

Carl Holst søger orlov fra Folketinget, oplyser venstre i en pressemeddelelse. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Tidligere forsvarsminister Carl Holst tager en pause fra sit arbejde i Folketinget og søger om orlov.

Det oplyser han via Venstre i en pressemeddelelse.

- De seneste måneder har været turbulente. Uroen har ikke kun skygget for mit og mit partis politiske arbejde - den lægger også et stort pres på dem, der står mig nærmest. Det er mig, der har bragt min familie i den situation, og dermed er det også mit ansvar at rette op på den situation. Derfor har jeg besluttet at ansøge om orlov, så der kan komme ro omkring min familie og min person, siger Carl Holst.

Anmodningen om orlov kommer, efter at Carl Holst er blevet politianmeldt af regionsrådet i Region Syddanmark, hvor han indtil folketingsvalget i juni var regionsrådsformand.

- Ingen er mere ked af denne sag end jeg. Jeg har gennem hele forløbet gjort det klart, at jeg aldrig har haft til hensigt at bryde nogen regler eller gøre noget forkert. Derfor ser jeg også frem til, at politiet nu er blevet bedt om at afklare, hvad der er op og ned i denne sag, så vi kan få en endelig konklusion og efterfølgende få sat et punktum og komme videre, siger Carl Holst.

Politianmeldelsen blev indleveret, efter at Statsforvaltningen konkluderede, at Carl Holst i strid med reglerne havde anvendt en medarbejder i regionen i sin folketingsvalgkamp.

Den pågældende medarbejder, Christian Ingemann Nielsen, blev senere gjort til Carl Holsts særlige rådgiver, da Holst blev udnævnt til forsvarsminister.

Carl Holst gik den 29. september af som forsvarsminister, efter at sagen om den særlige rådgiver var "kommet til at skygge" for Holsts arbejde som minister.

Holst har indtil sin anmodning om orlov fungeret som Venstres kirkeordfører.

Venstres gruppeformand, Søren Gade - der selv har prøvet at måtte gå af som forsvarsminister efter en lækagesag - udtrykker i en pressemeddelelse "stor forståelse" for Carl Holsts belsutning om at søge orlov.

- Hvis ikke man selv har prøvet det, så tror jeg ikke, man kan forestille sig, hvad det er for et pres, man kommer under i offentligheden, når man havner i en sådan en sag. Det er voldsomt opslidende – ikke kun for Carl Holst, men også for hans familie. Derfor har jeg fuld forståelse og respekt for Carl Holsts ønske om orlov. Jeg håber for Carl og hans familie, han snart kan komme videre og i gang med det politiske arbejde igen, siger Søren Gade.

Facebook
Twitter