Carl Holst stopper i politik

Venstres socialordfører Carl Holst stiller ikke op til Folketinget ved næste valg.

Tidligere forsvarsminister Carl Holst (V) har besluttet ikke at genopstille ved det kommende folketingsvalg. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Den tidligere forsvarsminister Carl Holst (V) har besluttet ikke at genopstille ved det kommende folketingsvalg.

- Jeg vil gerne have et liv, hvor jeg har en bedre balance mellem arbejdsliv, familieliv og venskaber, siger Carl Holst til avisen Danmark.

Det var i 2015, at Carl Holst blev forsvarsminister. Han sad i 93 dage. Med sig ind i ministerkontoret havde han sager fra sin tidligere post som regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Blandt andet fik han som fratrådt regionsrådsformand et eftervederlag, selv om han samtidig fik ministerløn. Først nægtede han at afstå pengene, men efter pres gav han sig og afstod dem delvist.

Sagerne var med til at lægge et pres på ministeren, så han til sidst trak sig.

Ifølge avisen Danmark har Carl Holst dog besluttet sig for at se det positive i det negative. - Jeg var i en situation, hvor jeg ikke havde det godt, siger Carl Holst til avisen Danmark. - Det var ubehageligt og forfærdeligt, men forudsætningen for at vurdere, om man har det godt, er, at man har oplevet ikke at have det godt. Og tro mig, jeg har en fantastisk vurdering af, at jeg har det godt, siger han.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk