Cekic erkender fattigdomsfejl

SF's Özlem Cekics fattige familie var ikke fattig nok. Hun siger nu, at hun begik en fejl.

SF's socialordfører Özlem Cekic og Liberal Alliances arbejdsmarkeds- og sundhedsordfører Joachim B. Olsen var i dag på besøg hos en såkaldt fattig dansk familie. Det førte til diskussioner mellem politikerne.

SF's Özlem Cekic erkender, at hun har begået en fejl ved at udråbe en familie der tjente næsten 16.000 kroner om måneden efter skat som "fattig".

Özlem Cekic besøgte den enlige mor Carina for at bevise, at der er fattige mennesker i Danmark. Men nu kalder SF'eren besøget for "en professionel fejl".

- Jeg har ikke tjekket Carinas budget ordentligt, siger Özlem Cekic.

- Det har afsporet debatten, og det er jeg rigtig ked af. Jeg ved, at der er fattige i Danmark, siger hun.

5.013 kroner til mad og tøj

Den enlige mor - som Özlem Cekic altså gjorde til en slags talskvinde for landets allerfattigste - får 15.287 kroner fra det offentlige om måneden.

Og når udgifterne til hund, fodbold, husleje og cigaretter er trukket fra, så har hun 5.013 kroner til mad og tøj.

Det har siden fået Arbejderbevægelsens erhvervsråd til at gå i rette med Özlem Cekic og hendes opfattelse af, hvornår borgerne er fattige.

- Jeg ville ønske, at det aldrig var sket, at vi endte der, hvor vi diskuterer, om der overhovedet er fattige i Danmark, siger Özlem Cekic.

Rødglødende Facebook

SF'erens Facebook-profil var tirsdagen igennem rødglødende af kommentarer, der primært vekslede mellem det hovedrystende og det forargede over hendes fattigdomsbesøg.

Besøget fyldte det meste af statsminister Helle Thorning-Schmidts ugentlige pressemøde, men statsministeren afviste at give sin definition af, hvornår nogen er fattige.

- Der findes fattige mennesker i Danmark. Men alle skal arbejde, hvis de får muligheden, mener statsministeren.

Ville vise fattigdom

Fattigdomssagen opstod, da Liberal Alliances Joachim B. Olsen i slutningen af oktober på skrev Facebook, at det er en hån mod de millioner af mennesker verden over som sulter at snakke om fattige i Danmark.

Det fik Özlem Cekic til at love at tage den tidligere kuglestøder med ud i virkeligheden for at besøge økonomisk trængte danskere.

Den tur gik til den enlige mor Carina.

FacebookTwitter