Christmas-Møller dropper regeringen

Løsgængeren Pia Christmas-Møller er forarget over det nye pointsystem, og støtter ikke længere regeringen.

Pia Christmas-Møller støtter ikke længere regeringen. Hun er forarget over den nye udlændingeaftale. (Foto: DR © DR)

Den tidligere konservative toppolitiker, nu løsgænger Pia Christmas-Møller, er forarget over regeringen og Dansk Folkepartis nye pointsystem for udlændinge, der ønsker familiesammenføring.

Et angreb på den personlige frihed og et markant sporskifte i dansk udlændingepolitik, siger hun og advarer i samme åndedrag mod at genvælge den borgerlige regering.

- Jeg forstår ikke, at borgerlige, konservative og liberale kunne drømme om at støtte et så voldsomt statsligt indgreb i den fundamentale personlige frihed. Det er uantageligt, siger hun.

Er ikke længere parlamentarisk grundlagLøsgængeren vil derfor ikke længere støtte den nuværende regering.

- Jeg er kommet til den konklusion, at jeg ikke kan anbefale genvalg af denne regering. Den svigter ikke alene egne valgløfter, men altså nu også hvad jeg anser for basale værdier, siger hun.

- Jeg er derfor ikke længere at betragte som en del af denne regerings parlamentariske grundlag.

MagtarroganceEfter Christmas-Møllers opfattelse har regeringen udviklet en stadigt mere dominerende magtarrogance.

Det mener hun på baggrund af sagen om tilbageholdne oplysninger for rigsrevisor og forkerte svar til Folketinget i sygehussagen.

- Og nu dette uantagelige frihedsindgreb i det enkelte menneskes ret til at leve sit liv under ansvar, siger hun.

Så sent som i juni sagde hun, at hun støttede regeringen, men advarede allerede dengang mod magtarrogance.

NytteværdiPointsystemet, mener hun, introducerer et helt nyt princip om det enkelte menneskes nytteværdi for samfundet i sammenhæng med valget af ægtefælle.

- Fremover kan også ærkedanske statsborgere på livstid blive forhindret i at leve sammen med deres udkårne ægtefælle i eget land - også selvom vedkommende aldrig ville komme til at ligge det danske samfund til byrde.

- Det er nu staten, der skal vurdere "nytteværdien" af den person, en dansk statsborger forelsker sig i og gerne vil leve sammen med i eget hjemland, siger hun.

Facebook
Twitter