Cirklen er fuldendt: Hækkerup sender Hækkerup i Borgerrepræsentationen

Dagens ministerrokade betyder, at Tue Hækkerup får en plads i Københavns Borgerrepræsentation.

Karen Hækkerups afsked med Folketinget baner vejen for endnu et medlem af Hækkerup-familien i dansk politik. (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix Denmark)

Hvis man troede, at Hækkerup-dynastiets position i dansk politik blev svækket, efter Karen Hækkerup (S) i dag forlod sin post som justitsminister, kan man godt tro om igen.

Karen Hækkerups afsked betyder nemlig, at Yildiz Akdogan (S), der siden 2013 har siddet i Københavns Borgerrepræsentation overtager Karen Hækkerups plads i Folketinget.

Yildiz Akdogans plads på Københavns Rådhus bliver derimod nu overtaget af Tue Hækkerup (S), der er fætter til Karens Hækkerups mand Ole Hækkerup, der sidder i Folketinget for Socialdemokraterne.

Det bekræfter Tue Hækkerup over for DR Nyheder.

Tue Hækkerup får nu en fast plads på Københavns Borgerrepræsentation. (© Socialdemokraterne i København)

Glæder sig over fast plads

Tue Hækkerup kender dog allerede gangene på Københavns Rådhus ganske godt.

Han har flere gange siden kommunalvalget i 2013 fungeret som stedfortræder i Borgerrepræsentationen under barsel og orlov, da han er 1. suppleant.

Han glæder sig over dagens rokader. Selvom han har været glad for sit arbejde som 1. suppleant, så glæder han sig dog til at få en fast plads.

- Det gode ved at være 1. suppleant er, at man kommer rundt og laver det hele, men man finder også ud af, hvad man ikke er med til, når dem man har været stedfortræder for kommer tilbage. Jeg håber, mit arbejde bliver mere stringent, når jeg får faste arbejdsopgaver.

Tue Hækkerup ved endnu ikke, hvilke poster og udvalg han skal sidde i, da det først skal diskuteres i partigruppen.

Karen Hækkerup sad selv i Københavns Borgerrepræsentation fra 1998 til 2005.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk