Tema Udflytning af arbejdspladser

Claus Hjort afviser at afsløre prisen for udflytningen

Regeringen har afsat 400 millioner kroner til projektet, men et lækket notat viser, at det kommer til at koste op mod en milliard.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) siger, at han først kender omkostningerne om 14 dage. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Claus Hjort Frederiksen (V) afviser at komme med et tal for, hvor dyr udflytningen af 3.900 statslige arbejdspladser bliver.

Det siger finansministeren på vej til dagens samråd.

- I løbet af en 14 dages tid har vi konsolideret tallene, og så lægger vi det frem. For mig er det vigtigere, at vi kommer med det rigtige beløb, siger han til Ritzau.

Regeringen har afsat 400 millioner kroner til projektet, men fredag morgen skrev Politiken på baggrund af et internt notat fra Finansministeriet, at den foreløbige regning lyder på en milliard.

Udflytning af arbejdspladser

Regeringen vil flytte 3900 statslige arbejdspladser fra København til kommuner rundt om i landet. Det skal skabe en bedre balance mellem hovedstaden og provinsen. Regeringen siger nu, at planen vil koste 944 millioner kroner i stedet for de 400 millioner, som var afsat i finansloven for 2016.

Gå til tema

Det er mere end det dobbelte af, hvad der er afsat på finansloven for 2016.

Flytteregning klar om to uger

Derfor presser flere partier, herunder Socialdemokraterne, Konservative og Enhedslisten, på for mere gennemsigtighed.

Derudover har DR gentagne gange søgt aktindsigt i oplysningerne.

Men selv om Finansministeriet har kendt til omkostningerne i flere uger nu, afviser Claus Hjort at komme med den samlede udgift.

- Nu er vi i gang med en proces med at konsolidere de forskellige beregninger, siger han på dagens samråd og vurderer, at et samlet tal for omkostningerne er klar senest i midten af februar.