Claus Hjort: Det delte formandskab i er slut - Løkke sætter kursen

Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen har ikke længere delt formandskab, mener Claus Hjort Frederiksen.

Claus Hjort Frederiksen mener, at det er slået fast, at det er formand Lars Løkke Rasmussen, der er ene mand om udstikke Venstres kurs. (Arkivfoto) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Venstre har ikke længere et delt formandskab mellem formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen. Partiets kurs styres udelukkende af Lars Løkke Rasmussen.

Sådan lyder det fra Venstre-veteranen Claus Hjort Frederiksen i et opslag på Facebook.

Det er skrevet to dage efter, at han åbent opfordrede Kristian Jensen til trække sig som næstformand.

- På Venstres sommergruppemøde, som tegner Venstres politiske kurs, blev det slået klart fast, at det er partiets formand og statsministerkandidat, som tegner Venstres politiske kurs. Det delte formandskabs tid er forbi, skriver Claus Hjort Frederiksen.

Delte formandskabet i 2014

Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen har siden 2014 haft et delt formandskab i Venstre.

Aftalen om formandskabet blev de to enige om på et hovedbestyrelsesmøde i Venstre i 2014.

Dengang var Kristian Jensen klar til at blive ny formand for Venstre efter en sag om Lars Løkke Rasmussens tøjkøb for partiets penge. Det endte i stedet med det delte formandskab.

Men Claus Hjort Frederiksen mener ikke længere, at der er tale om et delt formandskab.

Han henviser til, at Lars Løkke Rasmussen fredag på et pressemøde på Venstres sommergruppemøde slog fast, at det er hans ret som Venstres formand at udstikke kursen - herunder hvilken regering partiet skal stå i spidsen for.

Tanken om SV-regering lever

Lars Løkke Rasmussen sagde på fredagens pressemøde, at han ikke på nuværende tidspunkt vil pege på, hvem Venstre vil forsøge at danne regering med efter næste valg.

Han har ikke begravet idéen om en SV-regering, selv om næstformand Kristian Jensen tidligere på ugen udtalte til Berlingske, at Venstre burde droppe den tanke.

Udtalelsen var også grunden til, at Claus Hjort Frederiksen har krævet Kristian Jensens afgang, fordi næstformanden ifølge Hjort har opført sig illoyalt over for Løkke.

På pressemødet vendte Kristian Jensen rundt og sagde - på linje med Løkke - at han ikke vil afskrive nogle muligheder frem mod næste valg.

På pressemødet blev Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen spurgt til, om aftalen fra 2014 fortsat er gældende, og det svarede de begge ja til.

/ritzau/

Facebook
Twitter