Claus Hjort er 'meget bedrøvet': Stop mobningen af Lars Løkke

Venstres landsmøde - og ingen andre - skal afgøre Lars Løkkes fremtid, mener nestor.

Venstre-veteranen Claus Hjort Frederiksen opfordrer partiets medlemmer til at stoppe 'mobningen' af formand Lars Løkke Rasmussen.

Det siger han til DR Nyheder, efter at Venstre i Region Midtjylland samt enkelte folketingsmedlemmer og borgmestre offentligt har opfordret Lars Løkke Rasmussen (V) og næstformand Kristian Jensen (V) til at trække sig.

- Venstres formand har efter min opfattelse en ret til at få sit mandat prøvet på Venstres landsmøde. Jeg er meget bedrøvet over at se en strategi, hvor man forsøger at få ham til at kaste håndklædet i ringen, siger Claus Hjort Frederiksen.

Venstre i Region Midtjylland har trukket støtten til det nuværende formandskab i partiet, da man ser behov for en ny ledelse af hensyn til Venstres troværdighed og fremtid.

Formandskab skal drøftes på landsmøde

Claus Hjort Frederiksen vil gerne lytte til kritikken, men mener, at spørgsmålet om Venstres formandskab skal drøftes på Venstres landsmøde.

- Jeg mener, at vi skader partiet med den diskussion, der kører i øjeblikket, hvor man vil kortslutte beslutningsprocessen. Det er de delegerede på Venstres landsmøde, der afgør det her, siger han til DR Nyheder.

Venstre-nestoren mener desuden, at man mangler at høre fra et stort flertal i baglandet, der ikke har markeret sig i debatten om partiets top.

Venstres hovedbestyrelse mødes lørdag i Brejning ved Vejle. Forretningsudvalget, der står for driften af partiet, mødes fredag.

Venstres landsmøde er planlagt til 16.-17. november, men flere i Venstre har ønsket at fremrykke til en dato før Folketingets åbning 1. oktober for at have klarhed over partiets fremtidige ledelse.

I morgen er der møde i Venstres folketingsgruppe, og det kan også blive dramatisk. Medlemmerne Carsten Kissmeyer og Preben Bang stod i dag frem og krævede, at ledelsen bliver skiftet ud.

Se Lars Løkke Rasmussens reaktion på kritikken fra baglandet i dag.

/DR Nyheder/