Claus Hjort Frederiksen giver sin støtte til Inger Støjberg

Med Jakob Ellemann-Jensen som formand vil de to være en styrke ved et Folketingsvalg, siger han.

Venstreveteranen Claus Hjort Frederiksen melder nu ud, at han støtter Inger Støjberg som kommende næstformand i Venstre.

Dermed følger han trop med Venstre-profiler som Karsten Lauritzen, Mads Fuglede og Sophie Løhde. De er blandt de navne, der har meldt ud, at de støtter Inger Støjberg fremfor Ellen Trane Nørby, der tidligere på ugen meldte sig på banen som kandidat til næstformandsposten.

Han har tidligere givet sin fulde opbakning til, at Jakob Ellemann-Jensen bliver ny formand for partiet.

- Jeg støtter Inger Støjberg. Det vil være den konstellation, der favner bredest og omfatter den mangfoldighed, der er i Venstre. Det vil være en kanon styrke til et kommende folketingsvalg, sagde Claus Hjort Frederiksen i Deadline fredag aften.

Før var der to ved roret

Du er ikke nervøs ved, at de går for at være et umage par?

- Jeg kender de to og ved, de kan lide hinanden og også vil samarbejde. Det var der, fejlen var ved det tidligere par (Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen, red) - der var to ved rorpinden, og man kan jo ikke have et skib, hvor begge står og river i rorpinden.

- Vi har fået slået fast, at det er formanden, der lægger den politiske kurs, og de opgaver næstformanden skal løse aftales med formanden, sagde Claus Hjort Frederiksen.

Indtil videre har navne som Jan E. Jørgensen og Bertel Haarder meldt ud, at de støtter Ellen Trane Nørby som næstformand.

Der skal vælges ny formand og næstformand i partiet ved et ekstraordinært landsmøde den 21. september.