Claus Hjort: Ingen særregler for kunstnere

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen mener ikke, at det er hans opgave at støtte kulturlivet gennem dagpengereglerne. Socialdemokraterne mener, at kulturlivet bør lave sin egen a-kasse.

- Den ledige skal tage et arbejde, når der er et, siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen. (Foto: Leszek Szyma © Scanpix)

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen mener ikke, at det er hans opgave at støtte kulturlivet gennem dagpengereglerne. Socialdemokraterne mener, at kulturlivet bør lave sin egen a-kasse. Det skriver Politiken.

Skuespillere, artister, kunstmalere og musikere skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet på samme måde som alle andre, hvis de vil have ret til at modtage dagpenge.

Det betyder blandt andet, at de skal sige ja, hvis de får anvist et job - også selv om det er som billetkontrollør i den københavnske metro eller som musiklærer på en lokal skole.

Hæfte mere solidarisk

Det siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V), som afviser, at det er hans opgave at hjælpe kulturlivet med dagpenge, hvis ikke de er parat til at tage imod de job, der er til rådighed.

Socialdemokraternes arbejdsordfører, Thomas Adelskov, mener, at kulturlivets fagforeninger bør lave deres egen a-kasse.

- Der er ingen lov, som siger, at der kun er et a-kasse-system i Danmark. Og hvis kulturlivet har nogle specielle behov, så burde de måske lave en a-kasse, hvor de hæftede mere solidarisk for hinanden, når de havner i deres arbejdsløshedsperioder, siger Thomas Adelskov.

Facebook
Twitter