Claus Hjort: Nu skal jeg sidde med hånden fremme

Den afgående finansminister gør opmærksom på, at han fortsat skal sidde i det magtfulde koordinationsudvalg.

Claus Hjort Frederiksen (V) er ny forsvarsminister og forlader dermed posten som finansminister, der overlades til Kristian Jensen.

Venstres Claus Hjort Frederiksen skifter Finansministeriet og jobbet som kassemester ud med posten som forsvarsminister.

Hvor han før har styret finanserne med hård hånd og holdt snor i den økonomiske politik, træder Hjort nu ind på et område, hvor han i højere grad skal trække penge ud af kassen.

- Nu skal jeg sidde med hånden fremme. Det er en dejlig situation, siger Claus Hjort Frederiksen med et smil på læben.

En af hans største udfordringer på den nye post som forsvarsminister, hvor han afløser Peter Christensen, bliver at forhandle et forsvarsforlig på plads.

- Det skal forhandles på plads til næste år, så der vil være rigeligt med opgaver, siger Claus Hjort Frederiksen, der som finansminister fik ry for at være den vel nok travleste i V-regeringen:

"Jeg har ikke sovet i et år. Jeg har ikke sovet i et år," buldrede det ud af højttalerne i sidste weekend på Venstres landsmøde i Herning.

- Det er hårdt arbejde i Finansministeriet, så det er fint, at der kommer unge, sportstrænede, friske kræfter ind, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han understreger, at han er ikke ærgerlig over at miste posten som finansminister, der er gået til Kristian Jensen (V).

- Jeg vil stadig deltage i koordinationsudvalget, så jeg håber stadig at spille en stor rolle i dansk politik, siger han.

Se interviewet med Claus Hjort Frederiksen: