Claus Hjort: Slut med bilagssager

Venstre har haft en revisor til at gennemgå alle bilag i løbet af Lars Løkke Rasmussens formandsperiode.

Claus Hjort Frederiksen (V) har forsvaret Lars Løkke ihærdigt i bilagssagen. (© DR)

Det er slut med bilagssager, der kan belaste Lars Løkke Rasmussen, Venstres formand og statsministerkandidat.

Det siger Claus Hjort Frederiksen, formand for Venstres økonomiudvalg og tidligere finansminister, ifølge Frederiksborg Amts Avis.

- Vi har haft en folkevalgt revisor til at se alle bilag igennem, siden Lars Løkke Rasmussen blev formand for Venstre. Han har intet fundet.

- Samtidig har vi lavet vores procedurer om i partiet, så den beklagelige sag om tøjkøb ikke vil kunne gentage sig, siger Claus Hjort Frederiksen til Frederiksborg Amts Avis.

Dramatisk møde

Venstres medlemmer har desuden fået et brev underskrevet af deres formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen, som forklarer, hvad der kom frem på det dramatiske hovedbestyrelsesmøde i Odense tirsdag aften.

Efter flere ugers uro i Venstre blev der på mødet givet fuld opbakning til, at Lars Løkke Rasmussen kunne fortsætte som formand, og at han sammen med næstformand Kristian Jensen vil forsøge at genvinde tilliden hos medlemmerne.

Claus Hjort: Lige lovligt stort beløb

Claus Hjort Frederiksen har tidligere forsvaret Lars Løkke ihærdigt i bilagssagen, men medgiver, at de penge, der blev brugt på tøj, kan virke stort.

- Jeg synes også, at 152.000 kroner kan virke som et lige lovligt stort beløb til tøjkøb, og jeg kan godt forstå, at det kan vække forargelse ude i partiforeningerne, der har en presset økonomi, og hvor man selv betaler for en kop kaffe.

- Men vi har et valgkampsbudget på 30 millioner kroner, og heraf brugte Venstre 50.000 kroner på tøj til Lars Løkke Rasmussen. Han skulle optræde i reklamer, på plakater, brochurer og i tv og aviser. Og der var et ønske om, at han skulle tage sig ordentligt ud, siger Claus Hjort.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter