CNN-vært på Folkemødet: Danmarks internationale ry er fremragende

Danmarks omdømme i USA er langt større end flygtningepolitikken, siger CNN's Jonathan Mann.

Er der en, der er begejstret for Folkemødet på Bornholm og den danske debatkultur, er det Jonathan Mann. Han er vært på det politiske magasin 'Political Mann' på CNN og er vildt imponeret over, hvordan almindelige danskere - frivilligt - blander sig med landets politiske ledere og interesseorganisationer.

- I USA er folk enormt vrede på politikerne. At se folk komme her og diskutere politik - eller rettere substans - er bemærkelsesværdigt. I går så jeg transportministeren diskutere transportpolitik med en modstander. Det ville du aldrig få amerikanerne til at møde op til. Du ville blive nødt til at betale dem, siger Jonathan Mann til DR Nyheder.

Selvom den såkaldte smykkelov og andre stramninger i flygtningepolitikken har skabt kritiske historier i amerikanske medier, mener han, at det er stærkt overdrevet, når det bliver sagt, at Danmarks internationale omdømme er blevet ødelagt.

- For det første har USA taget så ufattelig få flygtninge, at vi ikke kan tillade os at moralisere overfor andre lande. Danmarks omdømme i USA er langt større end flygtningepolitikken. Hvis du er Bernie Sanders-støtte mener du, at Danmark er himmel på jord, mens du som Donald Trump-støtte vil kalde det et charmerende, men vildledt land med en politik, der ikke ville give mening i USA, siger han.

- Det her er et succesfuldt, velstyret land, som er kendt som en stærk Nato-allieret og som spreder godhed omkring kloden. Det har ikke ændret sig, siger han.

Se interviewet med Jonathan Mann på Bornholm i videoen over artiklen.

FacebookTwitter