Cordsen: Kritik fra Enhedslisten er betydningsløs for S

Socialdemokratiet vil ikke have, der bliver skabt tvivl om deres linje i udlændingepolitikken, vurderer DR's politiske korrespondent.

Siden Socialdemokratiet i sidste uge præsenterede sit udspil til en ny udlændingepolitik, har partiet fået kritik fra flere sider. Nu er det flere af medlemmerne af Enhedslistens hovedbestyrelse, der rasler med sablen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

’Rend og hop. Vi står fast på det her, og vi går til valg på det’.

Nogenlunde sådan skal budskabet fra Socialdemokratiet til Enhedslisten tolkes ifølge DR Nyheders politiske korrespondent Christine Cordsen.

Budskabet fra Socialdemokratiet kommer, efter at flere af medlemmerne i Enhedslistens magtfulde hovedbestyrelse nu åbent taler om både et mistillidsvotum, røde linjer og en helt ny statsministerkandidat efter Socialdemokraternes udspil til en ny asyl- og udlændingepolitik.

Men kritikken ændrer intet, siger politisk ordfører Nicolai Wammen fra Socialdemokratiet.

- Vi lytter til alle partier i Folketinget, men det ændrer ikke på vores holdning, siger han i dag til DR Nyheder.

Meldingen fra den politiske ordfører er nødvendig for Socialdemokratiet, der vil have en mere restriktiv udlændingepolitik, vurderer Christine Cordsen.

- Det mest alvorlige for Socialdemokratiet og Mette Frederiksen er udsigten til, at man er på vej ud i endnu en valgkamp, hvor der er uenighed om udlændingepolitikken i rød blok. Det er i hvert fald i Socialdemokratiets egen analyse noget af det, der har kostet partiet tidligere – at der kunne skabes tvivl om, hvorvidt man ville stå fast på en stram udlændingepolitik.

- Netop for at undgå den tvivl, så vil linjen fra Socialdemokratiet være at stå endnu mere fast, og det er også derfor, Nicolai Wammen er så kontant i sin afvisning, siger hun.

Enhedslisten vedtog sidste år en ny og mere offensiv parlamentarisk strategi, der har til hensigt at ”skærpe kursen overfor socialdemokraterne”.

Strategien kom efter en række sager, hvor Socialdemokratiet på en række konkrete sager førte en politik, som Enhedslisten var stærke modstandere af.

Men truslerne fra hovedbestyrelsesmedlemmerne får ingen betydning for Socialdemokratiet, vurderer Christine Cordsen.

- Det får ingen betydning, fordi Socialdemokratiet vil stå fast på, at de vil føre en stram udlændingepolitik.

Facebook
Twitter