Cordsen: Prisen for at få Venstre med i regering er lige steget for Mette Frederiksen

K-formand kan blive leder af den blå opposition.

Fungerende statsminister Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet forhandler fortsat med seks partier. Heriblandt Venstre og formand Jakob Ellemann-Jensen. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Det markerer samtidig, at forhandlingerne bevæger sig ind i den afgørende fase, og nu skal det på plads, hvilke partier der skal med i regeringen, vurderer DR's politiske korrespondent, Christine Cordsen.

- Kernen i forhandlingerne er fortsat Venstre og Socialdemokratiet, og meget tyder på, at Venstre er indstillet på regeringssamarbejde med S, siger hun.

Men Papes farvel til en plads i regeringen gør det samtidig mere besværligt for Venstre, vurderer hun.

- Presset på Venstre fra resten af blå blok bliver større nu. Hvis Venstre ender i regering med Socialdemokratiet, kan K-formand Søren Pape Poulsen træde ind i rollen som leder af den blå opposition og måske vokse og bruge det til at genopbygge sin tyndslidte troværdighed.

- Det betyder formentlig også, at det politisk er blevet dyrere for fungerende statsminister Mette Frederiksen at få Venstre med, mener Christine Cordsen.

Konservatives Søren Pape Poulsen kan blive oppositionsleder (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix) (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)

Ny regering lader vente på sig

Selvom forhandlingerne om at danne regering ifølge Cordsen nu er gået ind i en ny fase, er det stadig svært at sige noget endegyldigt om, hvornår vi kan vente at have en regering på plads.

- Selvom forhandlingerne bliver mere intense nu, kan der sagtens gå nogle uger endnu, siger DR's politiske korrespondent.

Officielt er der nu seks partier med i forhandlingerne med den kongelige undersøger, Mette Frederiksen.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, meddelte på Facebook, at partiet melder sig ud af regeringsforhandlingerne.

Han skriver, at: "Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og det jeg har sagt om en sådan regering. Politik handler i høj grad også om troværdighed".

- Jeg har derfor indstillet til den konservative folketingsgruppe, at vi ikke går i regering med Socialdemokratiet. Den indstilling bakkes enstemmigt op af folketingsgruppen.

DR Nyheder har forsøgt at få en uddybning af beslutningen fra Søren Pape Poulsen, men han har ikke yderligere kommentarer og henviser til Facebook-opslaget.

Socialdemokratiet har heller ikke nogen kommentarer, oplyser de til DR.

DR har også forsøgt at få fat i Venstre, der ikke er vendt tilbage inden deadline.