Corydon afviser pensionskasser: Ingen seriøs henvendelse

Danske pensionskassers Dong-tilbud kommer for sent og kun via medierne, siger finansministeren.

Finansminister Bjarne Corydon afviser, at danske pensionskasser kom med et seriøst tilbud på DONG Energy.

Fire danske pensionsselskaber åbner lørdag for at sætte penge i Dong Energy for at bevare selskabet på danske hænder.

Men det får ikke finansminister Bjarne Corydon (S) til at ryste på hånden i forhold til aftalen med den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, som efter planen skal godkendes i næste uge.

Bjarne Corydon slår i en skriftlig udtalelse fast, at han ikke har modtaget nogen "seriøs henvendelse" fra de fagforeningsledere, som repræsenterer pensionskasserne.

- Vi har ikke fået en seriøs henvendelse fra de fire fagforeningsledere, og derfor forekommer det mærkeligt, at de præsenterer deres forslag så sent i processen, og vælger at gøre det via medierne, siger han.

Behov for at få tilført kapital

Finansministeren påpeger, at det gennem snart et år har stået klart, at Dong Energy skal have tilført kapital, hvis ikke de skal skære ned og opgive deres strategi om at satse stærkt på havvind og grønne arbejdspladser.

- Processen har været meget struktureret og alle har haft mulighed for at deltage undervejs, herunder de pensionsselskaber, der i dag er gået i medierne. Vi har vurderet de forskellige bud undervejs i processen, og naturligvis valgt at gå videre med den bedste løsning, siger Corydon.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter