Corydon fastholder ret til at tilbageholde information om Dong-salg

Finansminister Bjarne Corydon afviser at fremlægge alle oplysninger om Dong-salget til Folketingets Finansudvalg.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl vil gerne genoplive debatten om frasalget af Dong, mener finansminister Bjarne Corydon. (Foto: © Nils Meilvang, Scanpix)

Det er for at varetage skatteydernes interesser, at finansminister Bjarne Corydon (S) ikke fremlægger alle oplysninger om frasalget af Dong.

Det siger Corydon, efter DF-formand Kristian Thulesen Dahl har klaget til Folketingets Præsidium over Corydons manglende vilje til at fremlægge alle oplysninger i sagen.

Men ifølge Corydon er alle regler overholdt.

- Det er den helt gængse måde at gøre den slags ting på, og det gør man jo ikke af hensyn til mig, men af hensyn til statens penge og skatteyderne, siger Bjarne Corydon.

Corydon afviser DF-krav

Kristian Thulesen Dahl kræver alle oplysninger om Dong-salget udleveret til medlemmerne af Folketingets Finansudvalg, som sidste år vedtog det aktstykke, der godkendte frasalget af Dong til den kontroversielle investeringsbank Goldman Sachs.

Men ifølge Corydon er det helt efter bogen, at der er oplysninger, der tilbageholdes.

- Dem, der har været inde og vist interesse for Dong, har selvfølgelig en ret til at blive behandlet professionelt. Gør vi ikke det, så kommer vi til at lave meget dårlige forretninger næste gang, vi måtte stå i en situation, der ligner, siger Corydon.

Finansministeren siger samtidig, at der var uvildige eksperter inde over forløbet.

Uvildige eksperter med på råd

- Folketingets mulighed for at tjekke om den her handel nu er, som den skal være, hviler ikke alene på Finansministeriets vurdering og det, jeg har sagt til Finansudvalget. Vi har jo haft uvildige rådgivere til at give deres bedømmelse af den forretning, og de har vurderet, at vi har taget det bedst mulige bud, siger Corydon.

Frasalget af Dong sendte for godt et år siden regeringen i stiv modvind. Kritikerne anklagede blandt andet regeringen for at sælge andelen af Dong for billigt.

Samtidig blev regeringen kritiseret for at vælge den kontroversielle investeringsbank Goldman Sachs, der efter finanskrisen har fået et blakket ry.

Sagen kulminerede med, at SF trak sig ud af regeringen, og at SF-formand Annette Vilhelmsen trak sig fra posten.